• Owies
    Komosa ryżowa, amarantus, pszenica: płaskurka, samopsza i orkisz, a także proso – to bogate w składniki odżywcze i mineralne stare odmiany zbóż, które przeżywają obecnie swój renesans – mówi dietetyk Sandra Ataniel.
  • Awokado
    Polacy niewiele wiedzą o tym, jak ważna dla naszego zdrowia jest wątroba – twierdzą organizatorzy rozpoczynającej się kampanii edukacyjnej „Szczęśliwa wątroba, szczęśliwy Ty”. Kampania ma zwiększyć świadomość Polaków na temat istotnej roli tego narządu.
  • Amarantus
    Należy do najstarszych roślin uprawnych świata. Obecnie zaliczany do superfoods. Poznaj amarantusa.
  • Amarantus - zdrowie na talerzu
    Zawiera mnóstwo witamin i jest naturalnym źródłem białka. Ma spore ilości wapnia, fosforu, potasu i magnezu. Dba o dostarczanie naszemu organizmowi niezbędnych kwasów. Niebezpodstawnie zalicza się go do grupy "superżywności". O czym mowa? O amarantusie, znanym od prawieków, choć określanym jako "zboże XXI wieku".