• Chłodnik z awokado
    Szukasz pomysły na kreatywne danie sezonowe? Wypróbuj TEN przepis.
  • Chłodnik z kukurydzy
    Ciepłe dni sprawiają, że nie tylko nie chce nam się stać przy kuchni gotując obiad, ale również najzwyczajniej w świecie nie mamy ochoty na nic ciepłego. Jak więc zapewnić całej rodzinie zdrowy i pożywny posiłek latem? Odpowiedź jest prosta – wystarczy zaserwować wszystkim chłodnik.
  • Kobieta je zupę
    Chociaż jemy je zwykle latem, warto po nie sięgać nie tylko dla ochłody.
  • Chłodnik
    Chłodniki to pyszne, lekkie i łatwe do przygotowania zupy. Są niezwykle zdrowe, ponieważ przyrządza się je z surowych warzyw i owoców.
  • Upał
    Lekarze przestrzegają: tak wysokie temperatury mogą być niebezpieczne, szczególnie dla osób starszych, przewlekle chorych i małych dzieci.
  • Chłodnik z botwinki
    Zupa to prawdziwa bomba witaminowa, zaś przełom wiosny i lata jest doskonałą porą na ponowne odkrycie feerii barw, smaków oraz zapachów warzyw sezonowych, kluczowych składników późnowiosennego menu, z których można przyrządzić smakowite dania. Sezon na zdrowe i kolorowe jarzyny, bogate w witaminy i składniki mineralne, zachęca do włączenia ich do codziennej diety. Świeża botwinka idealnie nadaje się zarówno na ciepłe, jak i chłodzące zupy.
  • Pyszna wiosenna zupa
    Gdy rzodkiewki i sałata są do kupienia praktycznie przez cały rok, rozpoczęcie sezonu na nowalijki nie jest tak oczywiste. Nie patrzmy jednak w kalendarz i sami wprowadzajmy do naszego menu nowalijkowe zupy.
  • Owocowy chłód: chłodnik z melona
    Sezon na chłodniki i na owoce w pełni. A może tak coś zmienić w kulinarnych zwyczajach, połączyć jedno z drugim? Zaskocz swoich bliskich i zaserwuj im chłodnik z melona. Przygotowanie tej potrawy jest łatwe i zajmie ci tylko 10 minut!
  • Chłodnik owocowy to świetny pomysł na letnie danie.
    Lekka i pożywna zupa owocowa świetnie sprawdzi się latem. Dowiedz się, jak ją przygotować.
  • Chłodnik to idealny pomysł na lato!
    Wysokie temperatury powodują, że nie mamy apetytu i ochoty na treściwe, gorące dania. Najchętniej w ogóle zrezygnowalibyśmy z posiłków, jednak zdrowy rozsądek podpowiada, że jeść trzeba. W końcu organizm musi skądś czerpać energię do pracy i wakacyjnych wojaży. W tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem są… CHŁODNIKI. Oto oryginalne przepisy.