• Kobieta u dentysty
    Każdy ma indywidualny kolor zębów i niestety rzadko jest on śnieżnobiały. Są jednak skuteczne i bezpieczne sposoby na ich wybielenie. Jak przygotować zęby do takiego zabiegu?
  • Szkliwo to najtwardsza tkanka
    Żyje w niej ponad 300 gatunków bakterii, jej ślina ma w sobie substancję mocniejszą od morfiny, a wypełnia ją materiał biologiczny będący najtwardszym elementem naszego organizmu. Jama ustna to jedna z najniezwyklejszych części naszego ciała, co warto o niej wiedzieć?
  • Jedz dla zdrowia
    Nie tylko fit dieta to dobry powód, aby sięgnąć po nowalijki. Wiele z pojawiających się i latem warzyw oraz owoców ma prozdrowotne działanie także dla zdrowia zębów i dziąseł. Duża w tym zasługa m.in. znajdujących się w nich mikro- i makroelementów, a także właściwości myjących, jakie mają warzywa i owoce w surowej postaci. Co warto jeść w DUŻYCH ilościach?
  • Jabłka niszczą szkliwo zębów
    Są zdrowe i niskokaloryczne. Gryzienie twardych jabłek wzmacnia dziąsła, a mimo to dentyści przestrzegają przed ich jedzeniem. Dlaczego?