• Gorąca czekolada i kakao
    Magnez jest bardzo ważny w diecie każdego człowieka. Jego dzienne zapotrzebowanie to ok. 350 mg dla mężczyzn i 280 mg dla kobiet.
  • czekolada
    12 kwietnia to Międzynarodowy Dzień Czekolady! Dziś bez wyrzutów sumienia można pozwolić sobie na ukochaną słodycz. Czekolada to przecież nic innego jak połączenie przyjemności płynącej ze smaku oraz jej korzystnego działania na organizm. Jej jedzenie dobroczynnie wpływa też na system nerwowy. Oto 6 powodów, dla których jeszcze bardziej ją pokochasz!
  • ryby
    Łosoś, kawa, herbata, kakao - świetnie radzimy sobie w eksporcie tych produktów, choć żadnego nie produkujemy - pisze "Gazeta Wyborcza".
  • Czekolada
    Czekolada to połączenie przyjemności płynącej ze smaku oraz jej korzystnego działania na nasz organizm. Słodkość zawiera ponad 600 substancji pozytywnie wpływających na nasze zdrowie. Jej jedzenie korzystnie wpływa na nasz system nerwowy. Oto 6 powodów, dla których jeszcze bardziej pokochasz tę przekąskę.
  • Czekolada
    Jest pyszna i aromatyczna, a zawarte w niej substancje pozytywnie wpływają na układ krążenia i pracę mózgu. Może być mleczna, gorzka, biała, z bakaliami albo napowietrzana. Mowa o czekoladzie, jednym z najbardziej pożądanych smakołyków świata, który 12 kwietnia ma swój dzień.
  • Gorąca czekolada z cynamonem
    Nadciśnienie leczy się nie tylko farmaceutykami. Niejednokrotnie wystarczy zmienić styl życia na bardziej aktywny oraz zmodyfikować dietę na bardziej zdrową, a ciśnienie krwi spada. Warto też sięgnąć po czekoladę – podpowiadają naukowcy.
  • Kakao i czekolada
    Drganie powiek, problemy z koncentracją, wypadanie włosów – to niektóre objawy braku magnezu w organizmie. Potrzebujesz odpowiedniej diety.
  • Warto pić gorącą czekoladę
    Sięgamy po nią częściej w chłodne dni, bo dobrze rozgrzewa organizm. Pijemy ją również na poprawę nastroju. A trzeba wiedzieć, że gorąca czekolada jest bardzo zdrowa. Zobacz, jakie ma prozdrowotne właściwości.
  • Kakao
    Kakao znane jest ludzkości od niepamiętnych czasów. Na przestrzeni wieków zmieniało się jednak jego zastosowanie – niegdyś płacono nim za dobra, dbano o urodę, a ostatecznie wykorzystywano je w sztuce kulinarnej. Smaczny, aromatyczny napój na bazie kakao uwielbiają zarówno mali, jak i duzi, a wśród jego miłośników byli między innymi Casanova, Goethe i Thomas Jefferson. Wawel podpowiada pod jaką postacią kakao smakuje najlepiej.
  • Kakao
    Można oszukać czas i spowolnić proces starzenia się mózgu. Amerykańscy naukowcy odkryli dobroczynne działanie substancji znajdujących się w ziarnie kakaowym. I dają konkretne zalecenia.