• Kasza gryczana
    Pozyskuje się ją z obłuskanych nasion gryki zwyczajnej. Jest źródłem białka, witamin, minerałów, błonnika i przeciwutleniaczy.
  • Burger z buraka
    Mistrzowie kuchni zachęcają aby nie bać się eksperymentów z burgerowi wersją wege.
  • Muesli
    Chłonie wodę, zapobiega miażdżycy, pochłania metale ciężkie oraz szkodliwe metabolity, dba o poziom glukozy we krwi, wpływa pozytywnie na rozwój prawidłowej mikroflory w jelitach, wspomaga proces odchudzania – to tylko nieliczne z wielu zalet, które posiada błonnik pokarmowy.
  • Kasza gryczana
    Kaszą nazywamy jadalne ziarna zbóż, z których usunięto twardą łuskę
. Niegdyś królowała ona na stołach Polaków
, jednak z czasem zaczęła być wypierana przez ziemniaki. W ostatnim czasie ponownie wraca do łask. Bardzo słusznie - w końcu jest źródłem wielu cennych składników odżywczych. Co wartościowego znajduje się w kaszach, jakie zaliczamy do jednych z bardziej popularnych i kto, mimo wszystko, powinien jednak na nie uważać?
  • Komosa ryżowa
    Komosa ryżowa to kasza pochodząca z Ameryki Południowej, która cechuje się dużą zawartością wapnia, fosforu, żelaza i witaminy E. Jakie są inne jej właściwości i jak często można po nią sięgać?
  • Kasza gryczana
    Gluten to mieszanka gluteiny oraz gliadyny, którą możemy znaleźć w większości zbóż. Przechodząc na dietę bezglutenową, nie musimy rezygnować z ulubionych potraw oraz przekąsek. Oto lista zamienników, które nie zawierają w sobie glutenu.
  • Kasza z grillowanymi warzywami
    Wege burgery, bezmięsne kotlety, słodkie pyszności z kaszy jaglanej – dieta wegetariańska kusi bogactwem smaków i szeregiem pełnowartościowych składników odżywczych. Eksperci marki Kupiec zdradzają jakie smakowite i zdrowe sekrety skrywa kuchnia wegetariańska.
  • Udka z kurczaka
    Na zakończenie cyklu przepisów z kaszą w roli głównej proponujemy wyśmienite danie na weekendowy obiad. Autorem tej propozycji kulinarnej - podobnie jak poprzednich - jest Andrzej Polan zaangażowany w akcję "Lubię kaszę".
  • Popcorn karmelowy
    Słodkości nigdy dość - szczególnie jesienną porą! Oto kolejny z naszego cyklu przepisów Andrzeja Polana - ambasadora kampanii "Lubię kaszę" - dzięki któremu poczujesz prawdziwe niebo w gębie.
  • Kasza jęczmienna
    Kasze królują na polskich stołach od kilku dobrych lat, w sklepach jest ich coraz większy wybór. Jemy je, bo są zdrowe, nietuczące, są smaczne na słono i słodko i są świetną alternatywą dla ziemniaków. A szczególnie zdrowe są dla kobiet w ciąży.