• Pierogi
    Smaczne i tradycyjne danie, którego warto spróbować.
  • Kasza gryczana
    Wraz z nadejściem mody na zdrowy styl życia zmianie ulegają też nasze nawyki żywieniowe. Coraz częściej sięgamy więc po nieco bardziej wyszukane produkty – jak chociażby kasza typu kamut czy komosa ryżowa. Zdaniem dietetyków, w zdrowym żywieniu równie skuteczna może jednak być... znana nam od lat, w 100% polska kasza gryczana. A wszystko za sprawą jej wyjątkowych właściwości.
  • Kasza jaglana
    To jedna z najstarszych i najzdrowszych kasz. kasza. Otrzymuje się ją z nasion prosa, uprawianego już w epoce neolitu. Przez lata niedoceniana, dziś wraca do łask. Poznaj jej cenne właściwości.
  • Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
    Już wkrótce zawita jesienna aura, a wraz z nią pogorszenie samopoczucia. Żeby zminimalizować skutki tych niekorzystnych zmian, warto już teraz pomyśleć o wartościowych daniach w diecie. Oto przepis na takie zdrowe pyszności.
  • Kasza jęczmienna
    W przeszłości kasza często gościła na polskich stołach. Kojarzona głównie z rzeczywistością PRL-u, w miarę upływu czasu, została wyłączona z posiłków Polaków. Na szczęście dostaje teraz drugie życie. Według badań GUS przeciętne miesięczne spożycie kaszy w Polsce rośnie. W 2013 roku wynosiło 0,14 kg na osobę! Kaszę serwują już nie tylko bary mleczne, ale także modne restauracje. O zaletach płynących ze spożywania kasz opowiada Agnieszka Piskała, z programu edukacyjnego „Żyj smacznie i zdrowo”.