• Żeby się przed infekcją uchronić, trzeba zadbać o wzmocnienie odporności. Podstawą jest dostarczenie sobie odpowiednich witamin, minerałów i tłuszczów. Jeśli o to zadbamy, ryzyko zachorowania na grypę można obniżyć.
  • Otręby
    To jednocześnie dieta lecznicza, oczyszczająca i dla urody. Słodkawo-orzechowe ziarno, które jest podstawą diety, zawiera składniki wspomagające m.in. pracę serca, układu pokarmowego i odpornościowego. Dieta orkiszowa wg św. Hildegardy jest jednym z najbardziej uniwersalnych planów żywieniowych.
  • Soczewica, fasola, kasza
    Specjaliści przypominają, że zbilansowana dieta zapobiega wielu chorobom cywilizacyjnym, między innymi cukrzycy. Podstawą prawidłowego odżywiania są kasze, chleb razowy i warzywa.
  • Kasza jęczmienna
    Kasze królują na polskich stołach od kilku dobrych lat, w sklepach jest ich coraz większy wybór. Jemy je, bo są zdrowe, nietuczące, są smaczne na słono i słodko i są świetną alternatywą dla ziemniaków. A szczególnie zdrowe są dla kobiet w ciąży.