• Domowy burger
    Ponoć dobry burger nie istnieje bez dobrej jakości wołowiny. To rzeczywiście połowa a nawet trzy czwarte sukcesu, ale jest jeszcze kilka elementów, o których warto wiedzieć. Jakie jeszcze mięso nadaje się na burgery?
  • Pieczona gęś
    Od kilku kulinarnych jesienno-zimowych sezonów gęsina coraz częściej króluje na polskich stołach. Co zrobić żeby była naprawdę smaczna i upiekła się tak jak należy?
  • Patryk Kotarba
    To nie jest robota dla wrażliwców - i to wcale, nie dlatego że od czasu do czasu trzeba się rozprawić ze sztuką mięsa. O nieznanej stronie pracy w gastronomii opowiada Patryk Kotarba - szef kuchni restauracji Ponidzie w hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa&Wellness w Busku-Zdroju.
  • Różne rodzaje sera, sklep w Bra, Włochy
    Festiwale kulinarne cieszą się coraz większą popularnością – są zarówno przyjemną jak i niecodzienną formą atrakcji turystycznej. Ponadto, służą one popularyzacji regionalnych specjałów, produktów o szczególnych walorach smakowych lub estetycznych. Jednak festiwale te nie służą wyłącznie temu, by rozkoszować się wybornym jedzeniem i wrócić do domu z pełnym żołądkiem – na przykładzie festiwalu Cheese przekonajcie się, co taki festiwal kulinarny może zaoferować swoim uczestnikom.
  • Nagi szef kuchni
    24-letnia vlogerka z Argentyny robi furorę w internecie. Jej kanał na YouTube oblegają tysiące pasjonatów kulinariów. Śliczna Latynoska gotuje nago... Zobacz zdjęcia!
  • Mężczyzna w kuchni
    Przygotowywanie potraw i wykonywanie na pozór skomplikowanych czynności kuchennych może okazać się dużo łatwiejsze i przyjemniejsze dzięki specjalnym akcesoriom. Na rynku jest coraz więcej gadżetów, które zostały wyprodukowane z myślą o tych, którzy w kuchni chcą wykazać się kreatywnością, gotować bez przypalania i zachować nienaganny porządek.
  • Anna Starmach u Kuby Wojewódzkiego
    Ania Starmach, dyplomowana kucharka, znana widzom z kulinarnego show "MastrChef", była gościem programu Kuby Wojewódzkiego, gdzie na życzenie gospodarza zdradziła metody na pozbycie się z domu nielubianych gości.
  • Dieta
    Z porad Jacka Bilczyńskiego korzystają gwiazdy, widzowie programów telewizyjnych i internauci. Teraz dietetyk i propagator zdrowego stylu życia dzieli się swoją wiedzą z czytelnikami. Zachęcony sukcesem swojej pierwszej książki, która w ubiegłym roku była jedną z najpopularniejszych tego typu publikacji, postanowił napisać kolejną. Tym razem na półki księgarń trafił poradnik „FIT od Kuchni”. Czytelnicy znajdą w nim wiele porad przydatnych w codziennym życiu oraz ponad 100 przepisów na każdą porę dnia.
  • Kucharz
    Na rynku jest coraz więcej gadżetów i akcesoriów, które ułatwiają pracę w kuchni i przygotowywanie potraw. Chlebak z deską do krojenia, silikonowe formy do pieczenia, krążki do gotowania mleka czy stalowe mydło to tylko niektóre z przykładów. Dzięki takim akcesoriom wiele kuchennych czynności wykonuje się łatwiej i szybciej.
  • Kobieta w kuchni
    Kobiety i mężczyźni tak samo odczuwają smaki, jednak mają inne preferencje smakowe. Panie wolą potrawy łagodne i słodkie, a mężczyźni ostre i pikantne. U wielu osób z wiekiem zmieniają się jednak upodobania kulinarne, ponieważ ludzie coraz więcej podróżują, próbują nowych potraw i eksperymentują w kuchni.