• Naturalnie i zdrowo Sarah Britton
    Sarah Britton to jedna z najpopularniejszych wegetariańskich blogerek kulinarnych na świecie. W swojej najnowszej książce wprowadza kuchnię wegetariańską na nowy tor. Ma być dopasowana do każdego budżetu i na każdy dzień tygodnia.
  • Inspektorzy sprawdzają nie tylko lokale z wyższej półki, lecz także lokalne bistra
    Od pięciu lat jeżdżą po Polsce i sprawdzają, czym karmią nas restauratorzy. Okazuje się, że polska gastronomia nie musi się już prawie niczego wstydzić. Mamy szefów kuchni na światowym poziomie. Jedyne, co wciąż kuleje, to obsługa.
  • Run&Cook
    Zamierzacie rozpocząć swoją przygodę z bieganiem albo już biegacie? W takim razie to książka dla was, a nawet, jeśli nie, to i tak warto do niej zajrzeć, bo ciekawych przepisów w niej nie brakuje.
  • Anthony Bourdain
    Ich dania uważane są za arcydzieła, a oni sami są takimi samymi gwiazdami jak topowi aktorzy czy rockmani. Gdy pojawiają się informacje o samobójstwach szefów kuchni, pojawia się pytanie, dlaczego u szczytu sławy rozstają się z życiem. Tak jak Anthony Bourdain, który 8 czerwca powiesił się w hotelu we Francji. Czy zawód kucharza jest profesją "podwyższonego ryzyka", a walka o słynne gwiazdki Michelina rujnuje życie?
  • Świeża ryba ma przede wszystkim delikatny zapach
    Karp, śledź, szczupak, sandacz…to tylko niektóre ryby, które będą królowały na wigilijnych stołach. Najsmaczniejsze są rzecz jasna te świeże. Jak to sprawdzić?
  • Domowy burger
    Ponoć dobry burger nie istnieje bez dobrej jakości wołowiny. To rzeczywiście połowa a nawet trzy czwarte sukcesu, ale jest jeszcze kilka elementów, o których warto wiedzieć. Jakie jeszcze mięso nadaje się na burgery?
  • Pieczona gęś
    Od kilku kulinarnych jesienno-zimowych sezonów gęsina coraz częściej króluje na polskich stołach. Co zrobić żeby była naprawdę smaczna i upiekła się tak jak należy?
  • Patryk Kotarba
    To nie jest robota dla wrażliwców - i to wcale, nie dlatego że od czasu do czasu trzeba się rozprawić ze sztuką mięsa. O nieznanej stronie pracy w gastronomii opowiada Patryk Kotarba - szef kuchni restauracji Ponidzie w hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa&Wellness w Busku-Zdroju.
  • Różne rodzaje sera, sklep w Bra, Włochy
    Festiwale kulinarne cieszą się coraz większą popularnością – są zarówno przyjemną jak i niecodzienną formą atrakcji turystycznej. Ponadto, służą one popularyzacji regionalnych specjałów, produktów o szczególnych walorach smakowych lub estetycznych. Jednak festiwale te nie służą wyłącznie temu, by rozkoszować się wybornym jedzeniem i wrócić do domu z pełnym żołądkiem – na przykładzie festiwalu Cheese przekonajcie się, co taki festiwal kulinarny może zaoferować swoim uczestnikom.
  • Nagi szef kuchni
    24-letnia vlogerka z Argentyny robi furorę w internecie. Jej kanał na YouTube oblegają tysiące pasjonatów kulinariów. Śliczna Latynoska gotuje nago... Zobacz zdjęcia!