• Naleśniki ze szparagami
    W czerwcu lato wybuchło feerią barw. Pojawiły się utęsknione sezonowe zapachy i smaki. To idealny moment, żeby skorzystać z dobrodziejstw natury i czerpać z niej inspirację w kuchni. Celebruj pełnię lata i rozpocznij „Sezon na naleśnika”!
  • Naleśniki
    Dobrym pomysłem na smaczny i sycący obiad w gronie najbliższych są wytrawne naleśniki. To proste danie, które można przyrządzić już w kilka minut. Kluczem do sukcesu w przypadku tego rodzaju naleśników jest farsz. Warto zrezygnować z mrożonych warzyw i wykorzystać coś znacznie bardziej pożywnego, a mianowicie gotowaną cieciorkę. Z nią wytrawne naleśniki nabiorą orientalnego i wyrazistego aromatu.
  • Naleśniki
    Naleśniki to smaczny i sycący posiłek, którego smak zna praktycznie każdy z nas. Ta popularna potrawa jest doskonałym pomysłem zarówno na śniadanie czy obiad, jak i deser. Można ją podawać na słodko lub na słono, w połączeniu z różnymi dodatkami. W Polsce najczęściej urozmaicamy je cukrem lub dżemem – warto jednak spróbować czegoś nowego i postawić na pastą sezamową, czyli tahinę.
  • Herbata i naleśniki
    Foodpairing, czyli sztuka łączenia smaków, wzbudza coraz większe zainteresowanie osób lubiących gotować. Nie wszyscy jednak wiedzą, że uzupełnić smak poszczególnych potraw i wzbogacić kulinarne doznania może także jeden z najpopularniejszych na świecie trunków, jakim jest herbata. Czy jednak powinniśmy ją pić podczas jedzenia, jeżeli specjaliści ds. żywienia coraz częściej biją na alarm, by absolutnie nie sięgać wtedy po żadne płyny?
  • Naleśniki z twarożkiem, owocami i orzechami
    Latem chętnie sięgamy po lekkie posiłki, które dodadzą nam energii, a jednocześnie orzeźwią w gorące dni. Doskonałym rozwiązaniem mogą być przekąski oraz desery z wykorzystaniem owoców sezonowych i ulubionych bakalii, które stanowią pożywną i wartościową przekąskę dla każdego. Dziś zachęcamy Was do przygotowania pysznych naleśników.
  • Naleśniki z mięsem i suszonymi pomidorami
    Nawet jeśli na co dzień podejmujesz tylko łatwe zadania kuchenne, to z naleśnikami na pewno sobie poradzisz. Ich usmażenie otwiera drogę do niezliczonych możliwości – naleśniki nie muszą być tylko słodką przekąską z twarożkiem lub jabłkami. Można je podać również z mięsem! Jeśli dodatkowo połączysz je z suszonymi pomidorami, stworzysz miks doskonała!
  • Naleśniki z szynką parmeńską
    Któż nie chciałby zostać czasem nieco dłużej w pościeli i jeszcze dostać śniadanie do łóżka? Na taki leniwy poranek idealne będą naleśniki. To niesamowite jak mleko, jajko, mąka i proste dodatki mogą zmienić się w pyszne, tanie i pożywne danie, które przyrządzone w większej ilości spokojnie wystarczy jeszcze na obiad czy kolację.
  • Naleśniki pełnoziarniste faszerowane paprykarzem zapieczone hummusem
    Ze szpinakiem, serem, cukrem, dżemem, warzywami, jabłkami czy mięsem – to wszystko już było i wielu z nas zdążyło znudzić. A przecież naleśniki to ogromny, kulinarny potencjał – przekonacie się o tym po wypróbowaniu naleśników w zdrowej odsłonie, opracowanych przez Piotra Kucharskiego - dobrze znanego z programu Dzień Dobry TVN. Jako że nazwisko zobowiązuje, nie potrzeba dalszej rekomendacji. Zdradzimy tylko, że polskie naleśniki, egzotyczny hummus i wegetariański paprykarz uzupełniają się zaskakująco doskonale.
  • Złoto
    Można je nosić jako ozdobę, ale można również skonsumować. Złoto – w jadalnej postaci – może być składnikiem potraw – na przykład naleśników czy ciasteczek. Przysmaki z drogocennym kruszcem mają oczywiście swoją cenę…
  • Jak wprowadzić do diety więcej owoców?
    Uważamy, że odżywiamy się zdrowo, a jednak większość z nas nie przestrzega jednej z podstawowych zasad zdrowego żywienia. Tylko co trzeci Polak codziennie sięga po owoce – wynika z badań. Jak nadrobić zaległości w naszej owocowej diecie? Teraz , gdy sezon w pełni? Przeczytaj!