otręby Pomogą szybko pozbyć się oponki. Są bogate w błonnik i dodasz je do wielu dań Otręby są odpadem powstałym w trakcie przemiału zbóż. Z tego powodu bywają niedoceniane i niezbyt chętnie wykorzystywane. Okazuje się natomiast, że stanowią bardzo wartościowy produkt spożywczy, który korzystnie wpływa na zdrowie. Sprawdzamy, dlaczego warto jeść otręby. Na czym polega DIETA ORKISZOWA wg św. Hildegardy? To jednocześnie dieta lecznicza, oczyszczająca i dla urody. Słodkawo-orzechowe ziarno, które jest podstawą diety, zawiera składniki wspomagające m.in. pracę serca, układu pokarmowego i odpornościowego. Dieta orkiszowa wg św. Hildegardy jest jednym z najbardziej uniwersalnych planów żywieniowych. Odchudzasz się? Jedz otręby Otoczka ziarna, która pozostaje po zmieleniu go na mąkę, jest najbardziej wartościową częścią ziarna zbóż. Otręby można dodawać do muesli, sałatek, a nawet zup. Warto się w nich rozsmakować, jeśli dbamy o linię. Newsletter Drukuj Skopiuj link Zgłoś błąd na stronie