• Młody kokos nie tylko dla sportowców
    Pod względem zawartości składników odżywczych przewyższa swoją „starszą wersję”. Mówi się też, że jest od niej smaczniejszy. Młody kokos to kolejny superfood.
  • Agrest na zdrowie!
    Najzdrowszy i najsmaczniejszy jest właśnie teraz - w lipcu. Zajadaj się nim do woli i korzystaj z jego właściwości. Nie dość, że zapomnisz o kłopotach trawiennych, to i wzmocnisz serce, oczy, a nawet ukoisz skołatane nerwy.
  • Zajadaj się truskawkami ZDROWO!
    Sezon na truskawki w Polsce jest dość krótki. Dobrze z niego skorzystaj, a skorzysta na tym twoje zdrowie i uroda. Truskawki są bombą witamin i mają wiele udowodnionych naukowo prozdrowotnych właściwości. Zobacz, dlaczego warto objadać się tymi owocami.
  • Karambola - doskonała przekąska
    Ten tropikalny owoc uprawiany jest m.in. na Florydzie i Hawajach. Rośnie też na wyspie Jawa, w Brazylii, Gujanie i Malezji. W Polsce pojawia się w okresie od jesieni do wiosny. Warto go spróbować.
  • Rokitnik
    Dlaczego rokitnik jest tak dobry dla naszego zdrowia? - Owoce rokitnika w 100 gramach mają od 200 do nawet 600 miligramów witaminy C, więc to jest absolutny skarb - powiedziała w "Dzień Dobry TVN" Iwona Wawer z Zakładu Chemii Fizycznej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
  • Warto jeść owoc kaki
    Z wyglądu przypomina małe pomidorki, zaś smakuje podobnie jak śliwka lub morela. Ten chiński owoc rzadko trafia na polskie stoły. Czas go lepiej poznać, bo jest bardzo zdrowy.
  • Warto jeść owoc kaki
    Z wyglądu przypomina małe pomidorki, zaś smakuje podobnie jak śliwka lub morela. Ten chiński owoc rzadko trafia na polskie stoły. Czas go lepiej poznać, bo jest bardzo zdrowy.
  • Kiwi
    Owoce kiwi ma liczne i cenne właściwości. Jedzenie kiwi wspomaga leczenie grypy i przeziębień. Chroni także przed chorobami serca i miażdżycą. Owoc wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn. Jego niepodważalna zaletą jest to, że wpływa na dobre samopoczucie.
  • Mango
    Świetnie smakuje jako dodatek do sałatki lub składnik koktajli. Można jeść go także solo. Warto, bo spożywany regularnie zapobiega otyłości.
  • Banany
    O bananach często słyszymy, że są kaloryczną przekąską. Zapominamy jednak o ich cudownych właściwościach. Banan dzięki dużej zawartości cukru i błonnika doskonale nadaje się na śniadanie czy też przekąskę na trening, gdyż doda nam dużo energii. Pomaga na problemy z trawieniem i jest źródłem magnezu i potasu, a więc poprawia pamięć i koncentrację. Do czego przyda nam się skórka?