• Kuchnię wypełnia zapach świeżo upieczonego ciasta, a Ty nie możesz doczekać się, kiedy skosztujesz ulubionego wypieku. Już wyjmujesz go z piekarnika i nagle okazuje się, że Twoje plany popsuł zakalec. Skąd się wziął i co z nim zrobić? Już podpowiadamy!
  • Pieczona gęś
    Od kilku kulinarnych jesienno-zimowych sezonów gęsina coraz częściej króluje na polskich stołach. Co zrobić żeby była naprawdę smaczna i upiekła się tak jak należy?
  • Pieczenie ciasta
    Nie każdy jest kulinarnym mistrzem, a jednak wszystkim zależy na tym, by domowe wypieki zachwycały rodzinę i gości..
  • Przygotowywanie ciasta
    Nie każdy jest kulinarnym mistrzem, a jednak wszystkim zależy na tym, by nasze wypieki zachwycały rodzinę i gości. Jeśli chcemy, by pieczenie było tylko przyjemnością, warto pamiętać na przykład o tym, żeby zawsze przesiewać mąkę do wypieków, a jajek nie dodawać bezpośrednio do masy, tylko do miseczki, by wcześniej sprawdzić ich świeżość. Tym sposobem nie zmarnujemy całego ciasta. Sprawdź kuchenne triki na udane wypieki.