• Ryby w puszczce
    Jeśli w naszej diecie znajdzie się nadmiar pewnych składników, organizm może zacząć się buntować. Białko pełni bardzo ważną rolę, ale jego zbyt duża ilość może spowodować przykre dolegliwości. Pogarsza się nastrój, nerki zaczynają gorzej pracować, powstają kłopoty z przewodem pokarmowym, oddech jest nieprzyjemny.
  • Truskawki
    Krajowe owoce i warzywa mogą być w tym roku droższe niż w poprzednich latach. Część już jest. Przyczyną będzie nie tylko zła pogoda, w tym m.in. przymrozki.
  • Haszysz
    Ponad 200 kg haszyszu i 15,5 tony tytoniu oraz fabryki produkujące papierosy w Polsce i Hiszpanii zabezpieczyły polskie i hiszpańskie służby w wyniku międzynarodowej akcji koordynowanej przez Europol - poinformował w czwartek komendant CBŚP insp. Kamil Bracha.
  • Oliwki i pomidory
    W prosty sposób możesz sobie pomóc. Wystarczy, że będziesz używać takich składników jak: oliwa, pomidory, brokuły, czy tłuste ryby. Są to produkty, dzięki którym zachowasz młody wygląd skóry.
  • Pizza
    Pizza to jeden z najsłynniejszych włoskich przysmaków. Nie bez powodu Włosi zajadają się nią prawie codziennie. Naukowcy z Instytutu Badań Farmaceutycznych w Mediolanie stwierdzili, że spożywanie pizzy zmniejsza ryzyko zachorowania na raka przełyku aż o 59 proc.
  • Keczup
    - Keczup keczupowi nierówny - powiedziała dietetyk Anna Jelonek. Jaki zatem wybierać?
  • Pomidorowa
    Kucharz Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" pomidorową na trzy sposoby. Na stole pojawiły się dania takie, jak: krem z pieczonych pomidorów i papryki, klasyczna pomidorowa ze smażoną pikantną ciecierzycą i klarowna zupa pomidorowa.
  • Oliwa z oliwek
    W prosty sposób możesz sobie pomóc. Wystarczy, że będziesz używać takich składników jak: oliwa, pomidory, brokuły, czy tłuste ryby. Są to produkty, dzięki którym zachowasz młody wygląd skóry.
  • Zupa pomidorowa
    Pomidory – właściwie każdy Polak je zna i wie jak, i na ile sposobów można je przyrządzić. Pomidory oraz najbardziej popularna w Polsce zupa pomidorowa – lubimy ten duet i intuicyjnie często po niego sięgamy. Idealnie sprawdzi się jako propozycja na obiad w weekend i w tygodniu. W zależności od wykonania może być bardziej domowy lub wykwintny. Ale czy tak naprawdę wiemy, co w sobie kryje? O odkrycie tajemnic pomidorów, przetworów pomidorowych i powstającej z nich zupy pomidorowej poprosiliśmy dr Katarzynę Stoś, prof. nadzw. Instytutu Żywności i Żywienia.
  • Pizza
    Pizza to jeden z najsłynniejszych włoskich przysmaków. Nie bez powodu Włosi zajadają się nią prawie codziennie. Naukowcy z Instytutu Badań Farmaceutycznych w Mediolanie stwierdzili, że spożywanie pizzy zmniejsza ryzyko zachorowania na raka przełyku aż o 59%. Dodatkowo pizza spowalnia procesy starzenia oraz chroni przed miażdżycą. Wszystko dzięki likopenowi, który zawarty jest w pomidorach.