• Pascha - ciasto serowe - nie tylko na Wielkanoc
    Wielkanocna pascha - równie pyszna, ale zdrowsza i mniej kaloryczna? Oto idealny przepis dla tych, którzy muszą zachować ostrożność w spożywaniu cukru, a także dla wszystkich, którzy chcą dbać o linię oraz dla osób na diecie bezglutenowej. Niskokaloryczna pascha wielkanocna z obniżoną zawartością tłuszczu.
  • Pascha - ciasto serowe - nie tylko na Wielkanoc
    Wielkanocna pascha - równie pyszna, ale zdrowsza i mniej kaloryczna? Oto idealny przepis dla tych, którzy muszą zachować ostrożność w spożywaniu cukru, a także dla wszystkich, którzy chcą dbać o linię oraz dla osób na diecie bezglutenowej. Niskokaloryczna pascha wielkanocna z obniżoną zawartością tłuszczu.
  • Nowy sposób na wielkanocną babę
    Dla niektórych babka piaskowa jest ciastem najsilniej kojarzącym się z Wielkanocą. Możesz ją przyrządzić tradycyjnie lub dokonać pewnych innowacji, które odmienią jej smak i wygląd. Oto porady i przepis!
  • Żurek
    Tradycyjny wielkanocny żurek, a może ostra chrzanowa? Lub jeszcze inaczej - zieloniutki krem z groszku? Wielkanoc daje spore pole manewru jeśli chodzi o wybór zup. Oto cztery przepisy - bardziej i mnij tradycyjne. Każdy znajdzie coś dla siebie.
  • Sałatka wielkanocna z sosem tatarskim
    Grzegorz Łapanowski, znany kucharz oraz dziennikarz kulinarny poleca wielkanocną potrawę dla tych, którzy chcą połączyć tradycyjny smak z nutką kulinarnej nowoczesności.
  • Biała kielbasa
    Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć białej kiełbasy. Oto dwa ciekawe przepisy na jej przyrządzenie.
  • Michał Piróg
    Wprowadzone przez ministerstwo środowiska przepisy dotyczące wycinki drzew na prywatnych terenach już przynoszą widoczne rezultaty w postaci ogałacanych z zieleni terenów. Michał Piróg jest wściekły na polityków, którzy odpowiadają za taki stan rzeczy.
  • Sok z buraków
    Sezon infekcji trwa w najlepsze. Jeśli dopadł cię kaszel, sięgnij po naturalny syrop buraczany. Przygotowanie go jest bajecznie proste.
  • Jeżeli krokiety i ryba nie smakują tak dobrze jak kiedyś, a świąteczne potrawy wydają się nudne, oto rozwiązanie dla ciebie. Nadaj daniom wyjątkowy charakter, eksperymentując ze składnikami, które zmienią smak i wygląd potrawy. Dodawaj i łącz ze sobą te, na które mogą pozwolić sobie nie tylko prawdziwi kuchmistrzowie, ale też każda pani domu.
  • Pierogi
    Święta zbliżają się coraz większymi krokami, a wraz z nimi równie wiele przyjemności, co obowiązków. Jest co najmniej kilka sposobów, aby jedną z najbardziej pracochłonnych czynności – lepienie pierogów – okrasić aurą świeżości, zarówno w kuchni, jak i poza nią, biorąc udział w nietypowym wydarzeniu.