• Sałatka z bobem, serem gouda i miętą
    Jak w pełni wykorzystać sezon na zdrowy, apetyczny i pożywny bób? Przygotowując prostą sałatkę z serem Gouda i miętą. To doskonały pomysł na letnie przyjęcia, jak i inspiracja na pożywną kolację w promieniach zachodzącego słońca.
  • Kanapki z hummusem z bobu
    Bób wśród sezonowych warzyw to bez wątpienia król naszego menu na przełomie czerwca i lipca. Bogate w błonnik, magnez i żelazo, a także kwas foliowy ziarenka możemy wykorzystać w kuchni na wiele sposobów! Mogą być głównym składnikiem nie tylko zdrowych sałatek, zup czy zapiekanek, ale też delikatnych past do smarowania pieczywa. Kanapki z pełnoziarnistego chleba tostowego z dodatkiem zielonego hummusu na bazie bobu to apetyczna propozycja na letnią przekąskę, zdrowe śniadanie lub podwieczorek.