• Krem ze szparagów
    Szparagi w towarzystwie orzechów to prawdziwa bomba witaminowa i gwarancja niezapomnianej uczty smaku!
  • Tartaletki ze szparagami
    Najlepsze świeże szparagi, które w ostatnich latach stały się nieodłącznym elementem wiosennego menu modnych restauracji i coraz częściej przyrządzamy je sami w domu, dostępne są tylko przez dwa miesiące – od maja do końca czerwca. Warto więc, by przez ten czas systematycznie gościły w naszej kuchni.
  • Sałatka ze szparagami
    Jesteś miłośnikiem szparagów? Działaj szybko – sezon na te zielone warzywa nie trwa długo. Już dziś przygotuj na przykład sałatkę, w której skomponujesz je z chrupiącymi orzechami.
  • Tarta ze szparagami
    Właśnie rozpoczynamy sezon szparagowy! Spośród trzech odmian wybraliśmy te zielone, bo cenimy ich aromatyczny i wyrazisty smak. Doskonale sprawdzają się jako składnik pełnoziarnistej tarty. Uniwersalny charakter potrawy sprawia, że może być serwowana na śniadanie, obiad, lunch lub kolację. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Stanowi także apetyczną i efektowną przekąskę podczas wiosennych przyjęć na świeżym powietrzu.
  • Szparagi w kremie ziemniaczanym
    Szparagi – na to warzywo zdecydowanie warto czekać przez cały rok! Sezon na nie trwa jeszcze do końca czerwca, więc wykorzystajmy go w pełni. Przygotowując danie ze szparagami pamiętajmy jednak o tym, że cały urok tkwi w prostocie ich podania. Odpowiednio ugotowane, miękkie i delikatne, zaserwowane z aksamitnym kremem ziemniaczanym są doskonałą propozycją zdrowego i smacznego dania na lato.
  • Pizza ze szparagami
    Oryginalna wersja dobrze znanego dania, której warto spróbować.
  • Gofry ze szparagami
    Apetyczne rozpoczęcie wiosny, oprócz tradycyjnych nowalijek, zagwarantują świeże szparagi. Sezon na nie właśnie trwa. To bogate w witaminy, minerały i błonnik pokarmowy warzywo idealnie nadaje się nie tylko jako dodatek do dań głównych – królować może także na talerzu śniadaniowym, np. w ciekawej formie wytrawnych gofrów z jajkiem w koszulce.
  • Szparagi
    Sezon na szparagi nie trwa długo, więc czym prędzej warto się nimi zajadać.