• Restauracja
    "Królowa omletów z krabem" – tak właścicielkę lokalu w Bangkoku nazwano w "Czerwonym przewodniku", gdzie publikowana jest lista restauracji wyróżnionych gwiazdką Michelina. Choć to marzenie wielu restauratorów, ona postanowiła z niego zrezygnować. Nie jest pierwsza.
  • Kucharz
    Właśnie padł rekord. Poza domem przynajmniej raz w tygodniu stołuje się 41 proc. Polaków. W barach i restauracjach wydajemy 33-35 złotych na osobę - informuje "Gazeta Wyborcza".
  • Grosze na ekspertów i fortuna na restauracje - tak się bawi PO. Większość wydatków na wyciągu bankowym to rachunki za restauracje i hotele. Politycy rządzącej partii potrafią bawić się wszędzie - od osiedlowych spelunek i barów mlecznych po modne hotele.
  • Kucharz
    Zjeść obiad w podziemnym parkingu, pójść na kolację do pralni czy na stację kolejową - jest to możliwe w Hiszpanii. W całym kraju powstają małe lokale w nietypowych miejscach.
  • Siedziba Komisji Europejskiej
    Karafki z oliwą nie znikną ze stolików w restauracji. Bruksela wycofała się z kontrowersyjnego pomysłu, by podawać ją tylko w oryginalnych butelkach, a nie, jak do tej pory, w karafkach.
  • Stolik w restauracji
    Koniec śmiesznie niskich mandatów za brud w restauracjach. Główny Inspektor Sanitarny chce wprowadzić drakońskie kary dla szefów kuchni, którzy nie przestrzegają zasad higieny.
  • Najbezpieczniej jeść w fast foodzie
    424 lokale gastronomiczne sprawdzili w zeszłym roku kontrolerzy Inspekcji Handlowej. W blisko 80 proc. placówek stwierdzili nieprawidłowości. Najmniej uwag inspektorzy mieli do barów mlecznych i fast foodów.
  • Sfinks wreszcie dogadał się z bankami
    Dobre wieści dla stołujących się w Sfinksie. Firma dogadała się z bankami w sprawie restrukturyzacji zadłużenia, więc nie grozi jej już wniosek o upadłość.