• Risotto z pieczarkami
    Zwieńczeniem polskiego grzybobrania jest najczęściej kosz wypełniony maślakami, prawdziwkami, kurkami i koźlakami. W Polsce występują jednak również gatunki, których znalezienie stanowi spełnienie marzeń wielu grzybiarzy. Mowa o truflach – najdroższych grzybach jadalnych świata, których cenę rekompensuje niezwykle oryginalny aromat przygotowanych z ich wykorzystaniem potraw. Na szczęście istnieją bardziej przystępne sposoby włączenia truflowych smaków do jesiennego menu.
  • Makaron z borówkami
    Lato to sezon, w którym na stołach królują świeże warzywa i owoce. Wysokie temperatury często niekorzystnie wpływają na nasz apetyt, dlatego warto sięgnąć po lekkie dania. Należy przy tym pamiętać, aby dostarczać organizmowi dużo witamin i niezbędnych składników. Przygotowaliśmy dla Was pomysł na makaron z borówkami, który jest doskonałą propozycją kulinarną na upalny dzień. Zobaczcie sami!
  • Risotto
    Risotto to jedna z popularniejszych włoskich potraw - obecnie uwielbiana przez Europejczyków wielu narodowości. Risotto można przygotować na wiele różnych sposobów. Jego podstawowym składnikiem jest ryż, który my postanowiliśmy zamienić na makaron ryżowy.