• Sardynki
    Ekspert organizacji MSC Anna Dębicka i blogerka kulinarna Daria Ładocha opowiedziały o dobrej jakości rybach. Gdzie je kupować i jak je wybierać?
  • Śledź korzenny z rodzynkami sułtańskimi
    Śledzie to żelazny punkt wigilijnego menu. Co Wy na to, żeby nudny olej, w którym zazwyczaj się moczą, wzbogacić dodatkami zaostrzającymi smak i dodającymi nutkę słodyczy? Oto przepis na śledzie z bakaliami i miodem.
  • Śledzie to klasyka świątecznego stołu. A wersja pod pierzynką, to dla niektórych gwóźdź programu. Jak przygotować śledzie pierzynką, by zachwyciły wszystkich gości?
  • Ryby w puszczce
    Od dziś nie wjadą do Rosji ryby z Łotwy i Estonii. Zakaz importu wprowadziła Federalna Agencja Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego. Inspektorzy twierdzą, że w konserwach rybnych z tych dwóch krajów wykryto szkodliwe substancje.
  • Papież Franciszek
    Polscy kucharze przygotują potrawy dla papieża na sobotnie spotkanie opłatkowe w Watykanie. Papież Franciszek zaprosił na nie duchownych pracujących w Kurii Rzymskiej oraz Gwardię Szwajcarską. Wśród dwustu gości będzie również emerytowany papież Benedykt XVI.
  • święta;wigilia;kolacja;
    Kto chce kupić na święta świeże śledzie, będzie musiał obejść się smakiem. Rybacy już latem wyczerpali limity połowowe, narzucone przez Brukselę.
  • Filetowanie śledzi w przetwórni rybnej w Scheveningen
    W przyszłym tygodniu rusza sezon na... śledzia. Ważny dla zwolenników tego gatunku ryby moment rozpocznie się od tradycyjnej aukcji pierwszej beczki, wypełnionej po brzegi młodymi śledziami. W przetwórni rybnej w holenderskim Scheveningen praca wre - zobacz zdjęcia!