• Ryby w puszczce
    Jeśli w naszej diecie znajdzie się nadmiar pewnych składników, organizm może zacząć się buntować. Białko pełni bardzo ważną rolę, ale jego zbyt duża ilość może spowodować przykre dolegliwości. Pogarsza się nastrój, nerki zaczynają gorzej pracować, powstają kłopoty z przewodem pokarmowym, oddech jest nieprzyjemny.
  • Koktajl ze szpinaku
    Pyszny, prosty do przygotowania i wydłużający życie. Mowa o koktajlu szpinakowo-jagodowym, który jest bogatym w witaminy źródłem antyoksydantów. Dzięki nim chroni przed nowotworami i spowalnia procesy starzenia się organizmu.
  • Szpinak
    Medyczne części zamienne i ludzkie organy hodowane w laboratoriach – to już nie science fiction. Naukowcom udało się przetransformować liść szpinaku w tkankę, którą w przyszłości będzie można wykorzystywać do naprawiania uszkodzeń mięśnia sercowego. Co jest najbardziej niezwykłe, to fakt, że taka łatka jest od razu wyposażona w naczynia doprowadzające krew. Kto by pomyślał, że szpinak jest aż tak dobry dla serca...
  • Truskawki
    Dostarczanie wody do organizmu jest niezwykle ważne. Reguluje ona temperaturę ciała, usuwa toksyny, przenosi składniki odżywcze i tlen do komórek. Niedobór wody w organizmie może mieć katastrofalne skutki. Warto zadbać o odpowiednie nawodnienie organizmu, by cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem. Do produktów o największej zawartości wody należą oczywiście świeże owoce i warzywa. Jakie?
  • Smażenie szpinaku
    Wypadanie włosów to dobrze znany problem. W walce z nim może nam pomóc witamina H, czyli biotyna. Należy ją suplementować w codziennej diecie. Witamina H stymuluje porost włosów oraz wzmacnia je od środka i zewnątrz. Biotyna skutecznie poradzi sobie również z łupieżem i problemem rozdwojonych końcówek. Jest także doskonałym antidotum na siwiejące włosy. Najwięcej witaminy H mają produkty bogate w białko i naturalne tłuszcze.
  • Szpinak
    Czas zatrzeć przykre wspomnienia z dzieciństwa, kiedy to szpinak był większości niesmaczną, zieloną papką. Tak naprawdę ma wiele właściwości odżywczych, jest bogaty w antyoksydanty, żelazo i kwas foliowy. Sprawdźcie dlaczego warto na długo wprowadzić go do swojej diety.
  • Krem serowo-szpinakowy
    Słynny bohater z bajki zyskiwał niewiarygodną krzepę po spożyciu puszki szpinaku. Czy taki sam efekt spotka Ciebie po zjedzeniu kilku zielonych listków? To całkiem możliwe! Może nie uda się wygrać morskiej batalii z wielorybem, ale dostarczysz swojemu organizmowi niezbędnych witamin i mikroelementów!
  • Najzdrowsze produkty
    Niektóre z nich mamy w codziennej diecie. Mogą być niedrogie i łatwo dostępne. Zwykle ich nie doceniamy i szukamy dla nich egzotycznych zamienników. Niepotrzebnie. Zobacz, które produkty są najzdrowsze.
  • Jogurt
    Okres zimowy to czas próby dla każdego organizmu – szczególnie, jeśli temperatury spadają znacznie poniżej zera, a zawartość witamin w warzywach i owocach jest mniejsza niż podczas pozostałych pór roku. Odporność organizmu należy systematycznie wzmacniać, dlatego konieczne jest wzbogacanie diety o odpowiednie produkty.
  • Dieta, która wzmacnia odporność
    Sezon przeziębień w pełni. Jeśli chcesz uchronić się przed infekcją, zwróć szczególną uwagę na to, co jesz. Są produkty, które zawierają witaminy, minerały i składniki odżywcze, które budują odporność.