• Jak pokonać przeziębienie?
    Kiedy łapie nas przeziębienie, zwykle sięgamy po witaminę C, oczekując, że nam pomoże. Tymczasem badania pokazują, że jej działanie jest raczej nikłe. O wiele lepiej wziąć cynk w tabletkach albo...
  • Natka pietruszki
    Znana wszystkim witamina C słynie ze wspomagania odporności organizmu, dlatego nie możemy zapominać o niej w naszej codziennej, jesienno-zimowej diecie. Czy wiedzieliście, że wcale nie ma jej najwięcej w cytrynie i nie ma ona nic wspólnego z kwaśnym smakiem owoców? Sprawdźcie, które produkty mają jej najwięcej i… korzystajcie z jej dobrodziejstwa!
  • Dereń
    Jakie właściwości ma dereń? Dlaczego ta roślina została zapomniana?
  • Co na przeziębienie i grypę - miód i cytryna
    Gdy łapie nas przeziębienie, zazwyczaj próbujemy je pokonać na własną rękę. Tylko czy aby na pewno rosół, miód albo jeżówka są skuteczne? I czy witamina C albo inhalacje załatwią sprawę? Eksperci wyjaśniają, jak działają popularne domowe metody na infekcje.
  • Cenna witamina C
    Kiedy za oknem siąpi i wieje, warto sięgnąć po produkty, które zapewnią nam odpowiednią dawkę witaminy C. To najprostszy sposób na wzmocnienie organizmu w walce z jesienną niepogodą.
  • Witamina C
    Czy to prawda, że cukier żywi raka? Przyjmowanie dużych dawek witaminy C wspiera organizm w walce z nowotworem? I w końcu, czy utrata kilku kilogramów w przypadku nadwagi lub otyłości służy pacjentom onkologicznym? Wielu chorych i ich opiekunów zadaje sobie te i wiele innych pytań dotyczących żywienia w chorobie nowotworowej i poszukuje na nie odpowiedzi. W gąszczu dostępnych informacji trudno znaleźć te wiarygodne i potwierdzone głosem ekspertów
  • Co trzeba wiedzieć o witaminie C?
    Witamina C jest nam dobrze znana. Szczególnie często myślimy o niej w okresie jesieni i zimy, wraz z nadejściem chłodnych, wietrznych i deszczowych dni. Większość z nas wie, że witamina C wzmacnia odporność organizmu, uważamy, że chroni przed przeziębieniem. Ale czy naprawdę wiemy o niej wszystko?
  • Kroplówka
    Ta niekonwencjonalna metoda leczenia może przynieść więcej szkody niż pożytku.
  • Witamina C
    Od lat wiadomo, że witamina C jest silnym antyoksydantem, który zwalcza wolne rodniki, odpowiadające także za powstawanie nowotworów. Tym razem brytyjscy naukowcy sprawdzili, jak działa na komórki rakowe i chwalą się pierwszymi ustaleniami.
  • Kapusta kiszona
    - Tam jest bardzo dużo witaminy C - powiedziała o kapuście kiszonej dr Danuta Myłek, dietetyczka. Jakie jeszcze witaminy zawiera? Czy to prawda, że jest ciężkostrawna?