• Zupa z dyni
    Jesień to czas, gdy z przyjemnością sięgamy po dynie, jabłka, gruszki oraz śliwki. I mimo że aura za oknem bywa niesprzyjająca, w kuchni cieszyć się możemy kulinarnymi smakołykami, które dodają witalności i energii na chłodne dni. Jest to bowiem idealna pora na wszelkiego rodzaju przetwory. Warto zatem sięgnąć po garść kulinarnych inspiracji, które zaowocują niezapomnianymi smakami jesiennych skarbów.
  • Kuchenne wariacje na temat dyni
    Dynia – od lat coraz częściej gości w domach Polaków. Głównie jako bohaterka kuchennych eksperymentów, ale nie tylko. Gatunków dyni jest mnóstwo. Podobnie zresztą jak sposobów jej zastosowania w kuchni czy medycynie. Zaś sama historia tego warzywa jest dłuższa i ciekawsza, niż się może wydawać...
  • Zupa z pieczonej dyni
    Zakończyliśmy już letni sezon urlopowy i nadszedł czas na potrawy z wykorzystaniem jesiennych darów natury. Grzyby, dynie czy dziczyzna to produkty, które często pojawiają się na naszych stołach w tym okresie. Grzegorz Łapanowski - znany kucharz i dziennikarz kulinarny - podpowiada, jak przygotować pyszną zupę z dyni. Oto przepis.
  • Zupa dyniowa
    Dynia bogata jest w minerały i witaminy, a dodatkowo ma bardzo mało kalorii. Z końcem września rozpoczął się sezon na to pomarańczowe warzywo, dlatego też proponujemy Wam zupę z dyni z makaronem. Oto PRZEPIS.
  • Zupa dyniowa
    Nie ma co ukrywać: żadna porządna impreza - tym bardziej taka, która odbywa się zimową porą - nie obejdzie się bez porządnej zupy. Oto przepis na takową...
  • Zupa z dyni
    Jesień to prawdziwy raj dla wszystkich miłośników dyni. To wspaniałych rozmiarów warzywo cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni.