• Warto jeść buraki!
    Buraki są chyba najbardziej niedocenionym warzywem. Choć są tanie, łatwo dostępne, proste w przygotowaniu do jedzenia, to rzadko goszczą na naszych talerzach. A szkoda! Bo są naprawdę bardzo zdrowe.
  • Zawał serca atakuje coraz częściej
    Szwedzcy naukowcy wzięli pod lupę aż 30 tysięcy wolontariuszy. Sprawdzali, co należy robić, by zapobiec atakowi serca. Okazuje się, że recepta jest bajecznie prosta. Zobacz.
  • Jogurt z borówkami
    Badania wykazały, że osoby, które jedzą śniadanie, są mniej zagrożone chorobami układu krążenia i cukrzycą niż te, które pomijają ten posiłek.
  • Orzechy włoskie
    Są znakomitą przekąską, dodatkiem do ciast i sałatek warzywnych. Warto jeść je regularnie, bo służą zdrowiu i zapobiegają m.in. zawałowi serca.
  • Migdały
    Przed Wielkanocą eksperci przypominają o zdrowej diecie, przede wszystkim o tym, by nie jeść za dużo. O zdrowym żywieniu mówi też włoska astronautka Samantha Cristoforetti, która obecnie przebywa na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej.
  • Posiłek
    Nieprawidłowa, tłusta i bogata w cukier dieta to prosta droga do miażdżycy, zawału i innych chorób serca. We wrześniu obchodzimy Światowy Dzień Serca - jak dbać o nie, nie tylko od święta podpowiada Agnieszka Piskała Starszy Specjalista ds. Żywienia Nestlé Polska S.A. i koordynatorka III edycji projektu Natalia Honorata Witalna.
  • Jak zapobiegać zawałowi serca?
    Miażdżyca, zawał i nadciśnienie to choroby, które często towarzyszą osobom starszym. Jak naturalnie, za pomocą odpowiedniej diety uchronić się przed nimi i przedłużyć sobie życie, radzi Agnieszka Piskała Starszy Specjalista ds. Żywienia Nestlé Polska S.A. i koordynatorka III edycji projektu Natalia Honorata Witalna.