• Czarnuszka
    Czarnuszka to prawdziwa skarbnica związków biologicznie aktywnych. Jej nasionom przypisuje się liczne właściwości zdrowotne. Działają ochronnie na błonę śluzową żołądka, osłaniają wątrobę i nerki przed toksycznym działaniem związków chemicznych, wzmacniają układ odpornościowy i przyspieszają gojenie się ran. Dlaczego jeszcze warto ją jeść?
  • AZS może wywoływać katar
    Nadciągająca zima, a wraz z nią niskie temperatury i sezon grzewczy, często niekorzystnie wpływają na stan naszej skóry. Szczególnie boleśnie dotykają osoby chore na Atopowe Zapalenie Skóry, bowiem zimą nasilają się objawy tej choroby. Aby przetrwać ten ciężki dla skóry czas warto zadbać o właściwą pielęgnację, postawić na zdrową dietę i naturalne środki. Tu z pomocą przychodzą oleje: z arganii i z czarnuszki, stosowane od wieków w naturalnej medycynie arabskiej.