• Polskie superfoods
    Superfoods to kategoria produktów o wyjątkowych właściwościach. Wśród nich na szczególną uwagę zasługują lokalne sezonowe warzywa i owoce. Super żywność naturalnego pochodzenia zawiera cenne dla organizmu składniki oraz posiada niezwykłe wartości odżywcze.
  • Dynia piżmowa
    Jak można wykorzystać nasiona tej rośliny? - Miąższ z dyni był wykorzystywany do okładania ran, które się ciężko goiły - wyjaśniła Agnieszka Cegielska, dziennikarka. Do czego można jeszcze wykorzystać dynię?
  • dynia
    Dynia to niewątpliwie królowa jesiennych dań. Jest tania, ale przede wszystkim bardzo zdrowa. Dzięki dużej zawartości błonnika reguluje pracę jelit. Pestki szczególnie polecane są mężczyznom, bo zapobiegają rozrostowi i zapaleniu prostaty, ale też dzieciom, gdyż działają pasożytniczo i nie można ich przedawkować. Dlaczego jeszcze warto ją jeść? Odpowiedź znajdziecie w tym materiale.
  • Dynia
    Dynia może być wspaniałym, niskokalorycznym uzupełnieniem naszej codziennej diety.
  • Jogurt
    Okres zimowy to czas próby dla każdego organizmu – szczególnie, jeśli temperatury spadają znacznie poniżej zera, a zawartość witamin w warzywach i owocach jest mniejsza niż podczas pozostałych pór roku. Odporność organizmu należy systematycznie wzmacniać, dlatego konieczne jest wzbogacanie diety o odpowiednie produkty.
  • Jest smaczna, niskokaloryczna oraz ma liczne właściwości odżywcze i zdrowotne.
  • Świąteczne dania warto wzbogacić dynią
    Potrawy z dyni, swoim wiosennym, lekkim smakiem mogą przywołać świąteczny nastrój. Zwłaszcza, gdy w tym roku, za oknami niespodziewanie wciąż pada śnieg.