• Grill
    Długi majowy weekend to już tradycyjnie otwarcie sezonu grillowego; dietetycy przestrzegają jednak przed tradycyjną kiełbaską i karkówką, zachęcając do eksperymentowania z warzywami, owocami, a nawet tofu z grilla. Jak radzi dietetyk Anna Sadowska, warto również zwrócić uwagę na sposób, w jaki przyrządza się mięso na grillu i podpowiada, jak uchronić się przed rakotwórczymi związkami powstającymi podczas spalania tłuszczu.
  • Kiełbasa na grilla
    Majówka to tradycyjnie czas, kiedy po raz pierwszy rozpalamy grilla.
  • Kolorowe patyczki z kiełbasek i pomidorków cherry
    Jak nasycić głód bez przejadania się, a na dodatek zachwycić domowników i gości smaczną i pięknie wyglądającą przekąską? Oto piękniejsza i zdrowsza alternatywa dla tłustych mięs i wędlin z grilla i nie tylko.
  • Kiełbasa z grilla
    Majówka i grillowe szaleństwo to pełen „wypas” dla amatorów kiełbaski z rusztu – jak również radość dla nieuczciwych producentów wędlin. W twojej ulubionej grillowanej kiełbasce może czaić się prawdzie śmietnisko mięsnych odpadów oraz chemicznych dodatków. Sprawdź, jak unikać takich oszukanych „smakołyków”!
  • Sprawdź, jak przyrządzić pyszne dania z grilla
    Z utęsknieniem czekaliśmy na ten wspaniały, długi, majowy weekend. Każdy, kto tylko może, będzie chciał go spędzić poza murami, z dala od miasta, nad wodą, na zielonej trawce. A nic tak nie zaostrza apetytu, jak świeże powietrze. Zatem? Najwyższy czas na grilla!