• Grillowany rybny burger cytrynowy
    Już tylko chwile dzielą nas od weekendu. Synoptycy wreszcie prognozują, że będzie on prawdziwie letni, więc pewnie wielu z nas spędzi wolny czas na świeżym powietrzu. Będzie więc okazja do grillowania. Oto przepis na oryginalne danie, które przygotowane pod chmurką na pewno będzie smakować wyśmienicie.
  • Tilapia
    Świeża tilapia (niemrożona) jest dostępna na polskim rynku od niedawna. Pochodzi z polskiej hodowli Global Fish spod Płońska. Oto, jak przygotować tę pyszną rybę na grillu.
  • Stek
    Wysmażenie dobrego steku to wbrew pozorom sprawa niełatwa. Żeby jego smak był niezapomniany, ważny jest wybór odpowiedniej wołowiny, sposób jej przygotowania, a także rodzaj jej wysmażenia.
  • Rodzinne grillowanie
    Z utęsknieniem czekaliśmy na koniec wyjątkowo długiej zimy. Coraz dłuższe dni, wyższe temperatury i zieleń traw to wyraźne zwiastuny nadchodzącej wiosny, a co za tym idzie sezonu grillowego. Z badania przeprowadzonego przez firmę MOSSO wynika, że ponad 50 proc. Polaków planuje rozpocząć grillowanie w tzw. „majówkę”. Co ciekawe, aż 63 proc. entuzjastów jedzenia z rusztu to kobiety.
  • Szaszłyki warzywne z grilla
    Grillowanie to łatwy sposób na smaczne i aromatyczne potrawy, którymi można się delektować na świeżym powietrzu. Przygotowując potrawy, warto mieć dobry przepis i odpowiednie akcesoria, dzięki którym grillowanie będzie proste i przyjemne a potrawy będą doskonale smakować i zachowają swoje wartości odżywcze.