• Otwarcie restauracji McDonald's w Warszawie
    Wtedy to było megawydarzenie. Eleganccy panowie, eleganckie panie... wszyscy przyszli na róg Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej, by poczuć powiew Zachodu. 17 czerwca 1992 otwarto w Warszawie pierwszą w naszym kraju restaurację McDonald's. Dziś ta najstarsza placówka kończy działalność. Lokal zostanie rozebrany (podobnie jak zamknięty w sierpniu Sezam), a w jego miejscu postanie nowoczesny biurowiec.
  • Telefoniczna informacja o tym, że w którejś z restauracji sieci McDonald's podłożona została bomba, skłoniła zarządców części lokali do ewakuowania klientów i pracowników. Materiałów wybuchowych jednak nigdzie nie znaleziono. Teraz policja szuka odpowiedzialnego za fałszywy alarm.
  • Co najmniej tysiąc nowych pracowników do końca roku planuje zatrudnić McDonald's Polska. Nowe miejsca pracy związane są przede wszystkim z dynamicznym rozwojem tej sieci restauracji w całym kraju, czego – mimo ogólnie panującego spowolnienia gospodarczego – firma nie zamierza zaprzestać. Jak podkreślają przedstawiciele McDonald’s Polska, na brak zainteresowania ze strony kandydatów do pracy nie mogą narzekać.
  • Nowy szef sieci McDonald's chce wprowadzić do menu więcej dań z kurczakiem zamiast z wołowiną
    Nowy szef sieci McDonald's porządki zaczyna od rewolucji w menu. Don Thompson chce, by klienci mieli do wyboru więcej dań z kurczakiem, zniknie za to sporo propozycji z dodatkiem wołowiny. Powód? Kurczak jest zdrowszy, ale też tańszy.