• Sok z brzozy
    Sok z brzozy pozyskuje się na początku wiosny. Napój jest znany ze swoich właściwości prozdrowotnych i wspomagających walkę z wieloma schorzeniami.
  • Kobieta z łyżką jarmużu
    Dietetyk Jakub Mauricz tłumaczy, jaka jest zależność między dietą a leczeniem chorób.
  • Kobieta je zupę
    Wahania nastrojów, uczucie niepokoju i poddenerwowanie, niski poziom energii, senność, łaknienie słodyczy, ból głowy czy niestrawności – w ten sposób nasz organizm daje sygnały, że ma za dużo toksyn i w związku z tym nie jest w stanie normalnie funkcjonować. Zdrowie na zewnątrz, rozpoczyna się od harmonii wewnątrz i tylko eliminacja nadmiernej ilości złych substancji z poszczególnych narządów zapewni dobre samopoczucie i kondycję. Warto o to zadbać już teraz, by okres wakacyjny rozpocząć w zdrowym ciele...
  • Warzywa ekologiczne, bio
    Czy warzywa ekologiczne są rzeczywiście zdrowsze? Jakie normy muszą spełniać gospodarstwa ekologiczne?
  • Bluszczyk kurdybanek
    Wiosna to pora, kiedy rośliny budzą się do życia. Które z nich można wykorzystać do pielęgnacji ciała? O tym powiedziały zielarki: Marta Remplewicz oraz Zofia Marciniak. Na co pomaga bluszczyk kurdybanek, a jak można wykorzystać czosnaczek?
  • Jęczmień
    Wszyscy wiemy, że ekologiczna żywność jest lepsza od konwencjonalnej. Produkty z certyfikatem bio oraz eko są w 100 procentach naturalne i bogatsze w składniki odżywcze. Nie zawierają też GMO. Dlaczego jeszcze warto zainwestować w jedzenie pochodzące z rolnictwa ekologicznego?
  • Zdrowy olej arganowy
    Nazywany jest płynnym złotem z Maroka. Jest nieoceniony jako naturalny kosmetyk wpływający na dobrą kondycję skóry, włosów i paznokci. Jego odmiana kulinarna ma wiele właściwości prozdrowotnych. Poznaj je.
  • Jak przechowywać zioła?
    Szukasz utraconego kontaktu z naturą? Książka "Zioła - jak zbierać, przetwarzać, stosować" autorstwa Magdaleny Gorzkowskiej pozwoli ten kontakt odbudować. To niezwykła podróż po świeci polskich roślin, które warto znać nie tylko wówczas, gdy coś nas boli.