• Butelki z olejem
    Smażenie powszechnie uważane jest za najmniej zdrową formę obróbki termicznej żywności. Jeśli jednak będziemy pamiętać o tych zasadach, nie musimy wcale rezygnować z ulubionych potraw przygotowanych w ten sposób. Wybierz dobrej jakości patelnię i używaj wyłącznie świeżego oleju. Wbrew powszechnej opinii do smażenia nie nadaje się olej rzepakowy, lniany, a nawet oliwa z oliwek. Używaj zatem oleju słonecznikowego czy kokosowego.
  • Olej kokosowy
    Jaka jest różnica między nierafinowanym a rafinowanym olejem kokosowym? Jakie są jego zalety?
  • Smażone omlety z papryką
    Smażenie powszechnie uważane jest za najmniej zdrową formę obróbki termicznej żywności. Jeśli jednak będziemy pamiętać o tych zasadach, nie musimy wcale rezygnować z ulubionych potraw przygotowanych w ten sposób. Wybierz dobrej jakości patelnię i używaj wyłącznie świeżego oleju. Wbrew powszechnej opinii do smażenia nie nadaje się olej rzepakowy, lniany, a nawet oliwa z oliwek. Używaj zatem oleju słonecznikowego czy kokosowego. Co jeszcze warto wiedzieć zanim przystąpimy do smażenia?
  • Oliwa z oliwek
    W prosty sposób możesz sobie pomóc. Wystarczy, że będziesz używać takich składników jak: oliwa, pomidory, brokuły, czy tłuste ryby. Są to produkty, dzięki którym zachowasz młody wygląd skóry.