• Jaja na Wielkanoc
    Święconki, pisanki. Z majonezem, w ciastach, makaronach, deserach… Podczas Świąt Wielkanocnych spożywamy ogromne ilości jaj. Ostrożnie z jajami wielkanocnymi! To bomba kaloryczna i solidny ładunek cholesterolu…
  • Kobieta z popcornem
    Najpierw miał opinię kalorycznej bomby. Potem awansował do roli lżejszej i niskokalorycznej alternatywy dla chipsów i innych zakąsek. Teraz popcorn ujawnia kolejne znakomite właściwości. Jak zdradzają naukowcy, prażona kukurydza to prawdziwy eliksir młodości i urody. Zawiera zapobiegające starzeniu przeciwutleniacze – w ilości większej niż owoce i warzywa.
  • Roszponka
    Znana z baśni o księżniczce Roszpunce, rzeczywiście jest istną księżniczką wśród warzyw. Zielona, pełna witaminy C i żelaza, jest idealnym źródłem zdrowia i uzupełnieniem jadłospisu, szczególnie zimą i podczas wiosennego przesilenia. Odpowiednio podana, mile połechce również podniebienie… Oto wszystko, co warto wiedzieć o roszponce.