• Łosoś
    Co wspólnego może mieć człowiek z rybą? Wydaje się że niewiele. Nie tylko na pierwszy, ale nawet na drugi i trzeci rzut oka różnimy się przecież niemal w każdym elemencie. Ale okazuje się, że właśnie rybom możemy zawdzięczać skuteczne powstrzymanie oznak upływającego czasu!
  • Kobieta kicha
    Na początku jesieni łatwo padamy ofiarą przeziębień i grypy. Żeby się przed tym uchronić trzeba zadbać o wzmocnienie odporności. Podstawą jest dostarczenie sobie odpowiednich witamin, minerałów i tłuszczy.
  • Zdrowe tłuszcze
    Niemal wszyscy wiemy, jak dużą rolę w sporcie, także tym amatorskim, odgrywa dieta. Co ciekawe jednak, w powszechnym przekonaniu umiejętny dobór produktów spożywczych wpływa jedynie na naszą formę podczas treningu. Jak się zaś okazuje, w praktyce odpowiedni jadłospis może także ułatwić powrót do zdrowia np. po kontuzji stawu.
  • Pieczone ziemniaki z ziołami
    Ziemniaki są dostępne przez cały rok. W zależności od pory możemy cieszyć się ich wyjątkowym smakiem oraz właściwościami. Dodatkowym atutem warzywa jest możliwość przyrządzenia go na wiele sposobów. To bogactwo witaminy C oraz potasu! Dlaczego warto je jeść?
  • Ziemniaki
    W wielu polskich domach są podstawowym składnikiem obiadu. Cenimy je przede wszystkim za smak i łatwość przygotowywania. Często zapominamy, że są zdrowe. A według najnowszych doniesień naukowych ziemniaki chronią przez rozwojem raka żołądka.
  • Ziemniaki
    W wielu polskich domach są podstawowym składnikiem obiadu. Cenimy je przede wszystkim za smak i łatwość przygotowywania. Często zapominamy, że są zdrowe. A według najnowszych doniesień naukowych ziemniaki chronią przez rozwojem raka żołądka.
  • Cytryna i limonka
    Od najmłodszych lat, przy każdym spadku odporności, przeziębieniu czy gorączce, sięgamy po witaminę C. Choć ochronna rola witaminy C jest imponująca, jej znaczenie dla organizmu jest znacznie szersze.
  • Przeziębione dziecko
    Zawsze troszczą się o swoje dzieci, pomagają im przetrwać trudne chwile i podnoszą na duchu. Mamy, choć często niedoceniane, są największą skarbnicą domowych receptur wzmacniających odporność. Jakie są ich sposoby?
  • Witamina C
    Witamina C to często przyjmowany suplement diety, szczególnie wtedy, gdy czujemy nadciągające objawy grypy czy przeziębienia. Wielu z nas nie kontroluje przyjmowanych dawek. Czy można przedawkować tę witaminę?
  • Sok pomarańczowy na przeziębienie i katar?
    Myślisz, że witamina C to dobry środek zapobiegający i leczący przeziębienie? Oczywiście, ale jak pokazują najnowsze badania, tylko pod jednym warunkiem. Że oprócz przyjmowania witaminy C będziesz również ćwiczyć. A z tym już może być gorzej.