• Orientalna tarta
    Przygotowanie pysznego dania, które zachwyci smakiem i wyglądem wcale nie musi być takie trudne. Popularne tarty to dobry pomysł na taki właśnie posiłek. Wystarczy dobrze wypieczone ciasto francuskie i aromatyczne składniki. Podpowiadamy, że świetnie sprawdzi się… hummus. Brzmi odważnie? Spróbujcie, a przekonacie się, że tak przygotowana tarta z pewnością stanie się jednym z Waszych ulubionych posiłków.
  • Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą
    Przygotowanie pysznej kolacji nie musi wiązać się z wielogodzinnym przebywaniem w kuchni. Wystarczy sięgnąć po kilka składników, które razem stworzą idealną kompozycję smaków. Proponujemy zatem przepis na pyszną tartę z żółtym serem, brokułami i świeżą cebulą.
  • Tarta z malinami
    Jej przygotowanie wymaga odrobiny cierpliwości i czasu, ale gwarantujemy, że warto! Autorem przepisu, który zamyka nasz "tartowy cykl" jest jest Andy Bates, mistrz kuchni Polsat Food Network.
  • Tarta z jagodami
    Te słodkości robią wrażenie nie tylko smakiem, ale i wyglądem! Oto kolejny z naszego cyklu przepisów, autorstwa Kuchni Food Network.
  • Tarta brzoskwiniowo-malinowa
    Jesienią stajemy się bardziej ospali i leniwi. Nie jest to jednak powód, żeby rezygnować ze smaków lata. A cóż innego skuteczniej odgoni jesienną aurę, niż kruche ciasto, pokryte delikatnym, puszystym kremem i zwieńczone przepysznymi owocami? Tym bardziej, że do wielu owoców mamy dostęp przez cały rok. Począwszy od dziś przez kolejnych dni zaprezentujmy Wam kilka rewelacyjnych przepisów na tarty z owocami prosto od mistrzów kuchni Polsat Food Network. Ciasta te sprawdzą się zarówno w chłodniejsze popołudnia, spędzane w domu przed telewizorem, jak i jako deser w trakcie uroczystego rodzinnego obiadu, albo - po prostu - jako słoneczna przekąska na poprawę humoru.
  • Tarta warzywna
    Francuski quiche, w Polsce częściej nazywany po prostu tartą, to połączenie pysznego kruchego ciasta z warzywnym nadzieniem i jajeczno-śmietanowym sosem. Aby upiec tartę, nie potrzeba wiele czasu. Mamy też dużą dowolność w doborze składników. Najlepiej wybrać te sezonowe, świeże. We wrześniu świetnie nadadzą się do tego cukinia i papryka.
  • Tarta serowa z cukinią
    Świeże warzywa, zebrane w odpowiednim momencie, czyli w sezonie, zawierają o wiele więcej składników odżywczych niż wyhodowane poza nim. Tak też jest z cukinią. To smaczne warzywo posiada wszechstronne zastosowanie w kuchni – doskonale smakuje np. w tarcie serowej. Ten pyszny placek to potrawa idealna na każdą okazję. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
  • Smażone wątróbki drobiowe
    Tarta? Ten delikatny smak jest po prostu pycha. Wątróbka? Smak dla koneserów. Co się stanie, jak połączymy oba składniki? Oto smakowity przepis prosto od szefa kuchni.
  • Orzech i banan w roli głównej w deserze Pascala Brodnickiego
    Uwieńczeniem kolacji dla przyjaciół jest deser. Nie należy traktować go po macoszemu, by nie popsuł efektu naszych kulinarnych zmagań. Zamiast więc podawać gościom słonych paluszków i zbyt słodkich bez, lepiej pomyśleć o przygotowaniu czegoś oryginalnego. Pascal Brodnicki poleca przepis na trójkąty bananowo-orzechowe i tartę cytrynową. Palce lizać!