bez glutenu Nie rezygnuj z pieczywa w diecie. Za dużo stracisz (nie tylko na wadze) Wiele osób rezygnuje z pieczywa w swojej diecie sądząc, że to ono jest powodem przybierania na wadze. Jednak w zbilansowanej i zdrowej diecie nie może zabraknąć tego ważnego składnika. Jak zdrowo jeść BEZ GLUTENU? Wartościowe produkty Czym jest gluten oraz jakie produkty powinniśmy wybierać, jeżeli staramy się go unikać w naszej diecie? Jaka żywność bezglutenowa jest wartościowa? Nie możesz jeść produktów z glutenem? Oto lista zamienników Gluten to mieszanka gluteiny oraz gliadyny, którą możemy znaleźć w większości zbóż. Przechodząc na dietę bezglutenową, nie musimy rezygnować z ulubionych potraw oraz przekąsek. Reklama Przy Hashimoto należy wykluczyć gluten i nabiał? Dietetyk odpowiada Dietetyk Jakub Mauricz opowiedział jak wygląda dieta osób z chorobą Hashimoto. Czy należy wykluczyć gluten i nabiał? Gluten a choroba Hashimoto. Jak uniknąć tycia? Choroba Hashimoto czyli przewlekłe limfocytarne zapalenie tarczycy należy do najczęstszych schorzeń autoimmunizacyjnych tarczycy i jest główną przyczyną niedoczynności tarczycy we wszystkich grupach wiekowych. Jednym z największych problemów w chorobie Hashimoto jest postępujący przyrost masy ciała, pomimo stosowanego leczenia i diety. Czy można temu zapobiec? Reklama Smakoterapia2, czyli bez glutenu i cukru, ale na słodko [RECENZJA KULINARNA] Podobnie jak pierwsza książka Iwony Zasuwy, tak i tak zrodziła się z miłości do dziecka z licznymi alergiami. Tym razem jest w niej sporo przepisów na to, co maluchy lubią najbardziej, czyli na słodkości. Może rozwijać się skrycie lub wybuchnąć nagle: CELIAKIA Obecnie diagnozowana jest coraz częściej i to – wbrew obiegowe opinii – u osób dorosłych. Nieleczona prowadzi do groźnych chorób, w tym do nowotworu jelita cienkiego. O tym, co trzeba wiedzieć o chorobie, rozmawiamy z Grażyną Grażyna Konińską z Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Zmęczenie, ból głowy... To może być CELIAKIA. Objawy choroby Znacznie więcej osób przestrzega diety bezglutenowej, niż choruje na celiakię – przyznali eksperci podczas konferencji prasowej w Warszawie z okazji rozpoczęcia kampanii „Miesiąc bez glutenu”. Rezygnujesz z glutenu, choć nie musisz? To może ci zaszkodzić! Najnowsze badania przedstawione przez Columbia University Medical Center i Harvard Medical School wykazały, że brak glutenu w momencie, kiedy nam nie szkodzi, może zaszkodzić. Amarantus – zboże cywilizacji Inków i Majów. Jak bardzo jest zdrowe? Należy do najstarszych roślin uprawnych świata. Obecnie zaliczany do superfoods. Poznaj amarantusa. Reklama następna Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej