• Warzywa
    Jeśli masz dość nadliczbowych kilogramów i chcesz podnieść odporność przed sezonem przeziębień, wypróbuj zdrowej diety wegańskiej. Do rewolucji w swojej diecie dobrze się przygotuj i korzystaj ze sprawdzonych przepisów.
  • Warzywa ekologiczne, bio
    Czy warzywa ekologiczne są rzeczywiście zdrowsze? Jakie normy muszą spełniać gospodarstwa ekologiczne?
  • Zboże
    Co odróżnia BIO-marchewkę od zwykłej? W jaki sposób różnice w procesie produkcji i cenie przekładają się na jakość? Jak wytwarza się żywność ekologiczną? Poniższe zestawienie, przygotowane przez ekspertów firmy HiPP, pozwoli rozwiać najczęstsze wątpliwości konsumentów.
  • Barwniki dodawane do słodyczy często wywołują uczulenie
    To zamaskowane pułapki - słodkie i barwne. Chodzi o wszelkiego rodzaju kolorowane słodkości, po które dzieci wyciągają ręce. Jeśli się dzieje tak często, to efekt zjawia się pod postacią ADHD. Okazji nie brakuje: czekolada, dżem, kolorowy budyń, galaretki, lody, batony, cukierki, polewy, żelki, jogurty, marmolada, guma do żucia. Piękny wygląd, a do tego cukier, po połączeniu czynią z tej mieszanki żywność, po którą dzieci lepiej żeby nie sięgały.