• Brokuły
    Brokuł to inaczej zielony kalafior. Brokuły mają wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze, co czyni je jednymi z najzdrowszych warzyw. W smaku są delikatniejsze od kalafiora. Brokuły mają działanie przeciwzapalne, zapobiegają alergii i mają dużo błonnika. Można je komponować z wieloma potrawami.
  • Sałatka brokułowa z kiełkami i zielonym groszkiem
    Tradycyjna sałatka warzywna to nie koniec listy sałatek, które świetnie sprawdzą się podczas Wielkanocy. W to wyjątkowe święto, kojarzone z odradzaniem się i rozkwitem, idealnie wpasuje się inna potrawa. Połączenie nasion, kiełków, świeżych i zielonych warzyw oraz innych dodatków będzie potrawą o iście wiosennym i wielkanocnym charakterze. A na dodatek – to samo zdrowie.
  • Brokuły
    Dlatego jedzmy je jak najczęściej - zachęcają lekarze i dietetycy. I choć większości z nas kojarzą się wyłącznie z zupą krem lub sałatką, tak wcale być nie musi - przekonuje w rozmowie z IAR kucharz i dziennikarz kulinarny Tomasz Jakubiak.
  • Brokuły
    Sposób odżywiania kobiety w ciąży ma kluczowe znaczenie na wzrastanie i rozwój płodu. Niedobór składników odżywczych, witamin oraz minerałów w tym okresie, może mieć trwały wpływ na zdrowie dziecka, także po jego przyjściu na świat. Należy zadbać więc o to, by dieta przyszłej mamy była bogata w odżywcze i wartościowe składniki. Jednym z tych, który warto wcielić do jadłospisu, jest zdecydowanie brokuł.
  • Kobieta w ciąży gotująca brokuły
    Sposób odżywiania kobiety w ciąży ma kluczowe znaczenie na wzrastanie i rozwój płodu. Niedobór składników odżywczych, witamin oraz minerałów w tym okresie, może mieć trwały wpływ na zdrowie dziecka, także po jego przyjściu na świat. Należy zadbać więc o to, by dieta przyszłej mamy była bogata w odżywcze i wartościowe składniki. Jednym z tych, który warto wcielić do jadłospisu, jest zdecydowanie brokuł.