catering Ile zarabia św. Mikołaj? Oto praca sezonowa w grudniu i zarobki przed świętami Praca sezonowa w grudniu i zarobki. Ostatni miesiąc roku to czas, gdy w wielu branżach potrzeba więcej rąk do pracy. To także niezła okazja do zarobienia lub dorobienia pieniędzy i zasilenia swojego budżetu. Ile można zarobić będąc świętym Mikołajem, który przynosi prezenty, a ile za przedświąteczne sprzątanie, czy sprzedaż choinek? Wystawne przyjęcie komunijne? Tylu rodziców weźmie pożyczkę Blisko dwóm trzecim rodziców zależy, by tegoroczne uroczystości komunijne miały bogatą oprawę, co czwarty jest gotów się z tego powodu zapożyczyć - wynika z badania Krajowego Rejestru Długów Biura Informacji Gospodarczej. Oto wydatki instytucji kierowanej przez Tuska. Szampan, strzelnica i... fotel za niemal pół miliona Z corocznej kontroli wydatków Rady Europejskiej, której do grudnia przewodniczy b. premier Donald Tusk, wynika, że urzędnicy zapłacili 500 tys. zł za 4 tys. butelek szampana - pisze w czwartek "Super Express". Reklama Kontrola posiłków w szpitalach: złe jadłospisy i niespełnianie wymagań sanitarnych Nieprawidłowo skomponowane jadłospisy i niespełnianie wymagań sanitarnych – to najczęstsze nieprawidłowości, wykryte przez Inspekcję Handlową i Państwową Inspekcję Sanitarną podczas kontroli posiłków podawanych pacjentom w szpitalach. Repolonizacja sejmowej stołówki. Nowa firma będzie żywić posłów i senatorów Już niedługo nowa firma będzie zajmowała się gastronomią w Sejmie. Francuską sieciówkę zastąpi polska firma. Reklama Coraz częściej korzystamy z cateringu na wigilię. Jakie ceny? Choć większość z nas nie wyobraża sobie wigilii bez tradycyjnych potraw coraz więcej osób nie ma czasu, by je przyrządzić. Z pomocą przychodzą firmy cateringowe. Z każdym rokiem wzrasta liczba osób zamawiających dania na wigilijny stół - przyznaje siedlecki restaurator Daniel Rafalski. Dodaje, że najpopularniejsze są tradycyjne potrawy: kapusta z grzybami, pierogi, barszcz czerwony z pasztecikami i ryby. Wielkanoc na wynos? Co dostaniesz za 50 zł na osobę? Stół zastawiony daniami na zamówienie to coraz częstszy sposób na przygotowywanie świąt w domu. Każdy, kto zdecyduje się na dostawę posiłków na wielkanocny stół, musi jednak liczyć się ze sporym wydatkiem. Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej