ciecierzyca Cieciorka może zastępować mięso. Dlaczego jeszcze warto ją jeść? Ciecierzyca to inaczej cieciorka lub groch włoski. Należy do grupy roślin strączkowych i ma liczne właściwości zdrowotne. Mnóstwo dobra w małym groszku: właściwości i wartości ciecierzycy Cieciorki nie ma w Twoim jadłospisie? To wielka szkoda! Jak łatwo zrobić hummus z ciecierzycy? Kiedy zobaczysz, jak mało pracy potrzeba, by zrobić pyszny hummus z ciecierzycy, od razu popędzisz do sklepu po składniki. Reklama Sajgonki z bobem, humus z dynią, tort z grochu, czyli "Strączki" [RECENZJA KULINARNA] Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, dlatego też każda ciekawa propozycja jak je upichcić jest na wagę złota. Jedną z takich perełek jest książka Marii Banach. Znajdzie w niej coś dla siebie każdy kto jest amatorem soczewicy, ciecierzycy, czy fasoli, ale nie tylko. PRZEPIS na zupę z ciecierzycy ze szpinakiem. Połączenie warte wypróbowania Ciecierzyca, czyli roślina strączkowa, która jest bardzo popularna w krajach basenu Morza Śródziemnomorskiego. Od niedawna podbija także serca Polaków. Jeśli jeszcze nie znasz cieciorki lub nie wiesz z czym najlepiej smakuje, koniecznie przeczytaj nasze porady. Reklama Może zastępować mięso: CIECIERZYCA. Jakie są jej mocne strony? Ciecierzyca to inaczej cieciorka lub groch włoski. Należy do grupy roślin strączkowych i ma liczne właściwości zdrowotne. Jest doskonałym źródłem białka i posiada znaczne ilości wszystkich niezbędnych aminokwasów, dlatego może zastępować mięso. Godna jedzenia, czy tylko modna? Właściwości i wartości odżywcze ciecierzycy Ciecierzyca to inaczej cieciorka lub groch włoski. Należy do grupy roślin strączkowych i ma liczne właściwości zdrowotne. Jakie? Kopytka buraczane z sosem. Kuchnia z burakiem w roli głównej - Buraki mają bardzo dużo wartości mineralnych - powiedział Andrzej Polan, który przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z burakiem w roli głównej. W menu znalazły się potrawy takie, jak: zupa z ciecierzycy z pieczonymi burakami, kopytka buraczane z sosem oraz smażony dorsz i buraki z żurawiną PRZEPISY na orientalne zapiekanki. Szybki obiad w letni dzień! W gorące, letnie dni wielu z nas sięga po proste i sprawdzone przepisy. Długie gotowanie w tropikalnych temperaturach nie jest bowiem niczym przyjemnym. Daniem, które doskonale sprawdzi się w takich warunkach są zapiekanki. Nie każdy wie, że to typowo polski fast food, powstały w latach 70. XX wieku. Warto jednak nieco poeksperymentować i nadać temu daniu nieco orientalnego klimatu. PRZEPISY z cieciorką na śniadanie, obiad i kolację. Zdrowe menu na orientalną nutę! Nazywana grochem włoskim cieciorka, idealnie sprawdza się jako składnik wielu dań. Jej ogromną zaletą jest duża zawartość białka, które przypomina to pochodzenia zwierzęcego. Dania z cieciorką są zdrowe, łatwe w przygotowaniu i przede wszystkim pyszne. Z jej pomocą przyrządzimy zarówno śniadanie, obiad, jak i kolację. Oto nasze propozycje na całodniowe menu z ciecierzycą w roli głównej. Reklama następna Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej