• Myślę, że ten rok będzie czasem pracy nad kulinarnym stanem umysłu zarówno na świecie, jak i w Polsce – mówi Tomasz Królikowski, kucharz. Z jednej strony będziemy chcieli zwiększyć kontrolę nad jakością tego co będziemy jeść, z drugiej bardziej zadbać o to aby tej żywności marnować jak najmniej. "Foodies" wciąż będą zamieszczać na Instagramie zdjęcia czarnych lodów i kolorowych bowle (jedzenia w miskach). A po jakie smaki i produkty będziemy chętnie sięgać w nadchodzącym 2019 roku?
  • mok-bang
    Internet to bezkresne siedlisko wszelkiej maści dziwactw i absurdów. I kiedy zaczynamy wierzyć, że żadna z rodzących się tam mód, nie jest nas już w stanie zaskoczyć, pojawia się "mok-bang", czyli ekstremalna odmiana zjawiska zwanego food-porn. Jesteście zdezorientowani? My także, ale postaram się wytłumaczy, na czym polega ten nowy trend.