golonka Masz ochotę na golonkę? Spróbuj wersji po bawarsku Magdy Gessler [PRZEPIS] Pieczona golonka ze skórą to symbol bawarskiej kuchni. Teraz możesz przyrządzić ją w domu i to według przepisu Magdy Gessler. Przygotowanie dobrej golonki jest dość czasochłonne, ale dla chrupiącej skórki i soczystego mięsa warto poświęcić nieco więcej czasu. Golonka nie zaszkodzi, jeśli... Lubisz zjeść tłusto? W trosce o serce wcale nie musisz rezygnować z kalorycznych posiłków. Wystarczy, że je odpowiednio przygotujesz. Oto najnowsze ustalenia naukowców. Golonka koi nerwy Jak poprawić sobie nastrój? Niektórzy mówią, że trzeba zjeść kilka kawałków czekolady. Naukowcy mają lepszy sposób – proponują słodkości zamienić na soczystą golonkę. Jak pokazały badania, tłuste jedzenie uspokaja i koi smutki. Newsletter Drukuj Skopiuj link Zgłoś błąd na stronie