• Domowy burger
    Ponoć dobry burger nie istnieje bez dobrej jakości wołowiny. To rzeczywiście połowa a nawet trzy czwarte sukcesu, ale jest jeszcze kilka elementów, o których warto wiedzieć. Jakie jeszcze mięso nadaje się na burgery?
  • Dania nowozelandzkiej kuchni są proste i szybkie do przygotowania, bo nie liczy się czas spędzony na pichceniu w kuchni, a ten spędzony z bliskimi podczas jedzenia. Grillowane mięso, sałatka i tort Pawłowej na deser - to typowy posiłek w Nowej Zelandii.
  • Jagnięcina podhalańska zyskuje zwolenników
    Jagnięcina podhalańska powraca na polskie stoły. I dobrze. To delikatne mięso jest nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe.
  • Odpowiednia porcja czerwonego mięsa chroni przed depresją
    Dobra wiadomość dla miłośników kotletów. Zresztą nie tylko kotletów, bo także innych mięsnych potraw. Badania pokazują, że warto jeść czerwone mięso. Poprawia nastrój i chroni nas przed depresją.