kiełbasa Pożar w fabryce kiełbas. Z ogniem walczą 34 zastępy strażaków 34 zastępy strażaków gaszą pożar hali produkcyjnej w powiecie trzebnickim na Dolnym Śląsku. Pali się jedna z hal producenta kiełbas marki Tarczyński. Pożar wybuchł po południu, nie ma osób poszkodowanych. GIS: Partia pieczonej kiełbasy wycofana z rynku Główny Inspektorat Sanitarny poinformował w poniedziałek, 11 kwietnia, o wycofaniu z rynku partii pieczonej kiełbasy. Powodem jest przekroczenie dopuszczalnego poziomu wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych. Uwaga na te suszone kiełbasy! Mogą być zanieczyszczone pałeczką Salmonella Główny Inspektorat Sanitarny w ramach ostrzeżenia publicznego dotyczącego żywności poinformował w piątek o wycofaniu ze sprzedaży niektórych suszonych kiełbas ze względu na ryzyko zanieczyszczenia pałeczką Salmonella. Chodzi o kiełbasy marki Saint-Azay. Reklama PRZEPIS na pieczoną kiełbasę z dynią, brokułami i czosnkiem. Jesienny obiad w niecałą godzinę! Szukasz przepisu na sycące jesienne danie dla całej rodziny? Sięgnij po optymistycznie pomarańczową, sezonową dynię, rozgrzewający czosnek, czerwoną cebulę i odżywczy brokuł. Dodaj odpowiednią wędlinę i gotowe! Oto szybki przepis na jesienny obiad, który przygotujesz w niecałą godzinę. Amerykański serial pokazuje, że Polska to nie tylko pierogi i kiełbasa Twórcy nowego amerykańskiego serialu telewizyjnego "Flavor of Poland" (Smak Polski) chcą pokazać, że polska kuchnia i polska kultura to nie tylko pierogi i kiełbasa. Pierwszy z 13 odcinków serialu pokazały już stacje telewizji publicznej w Nowym Jorku i w Chicago. Reklama "Jadła mięso, aż jej się uszy trzęsły". Prawicowe media znalazły "haka" na Olgę Tokarczuk W sieci krąży zdjęcie, na którym Olga Tokarczuk smaży kiełbasę przy ognisku. Fotografia jest szeroko komentowana m.in. przez media prawicowe, z racji tego, że noblistka od lat nie je mięsa. Głos w sprawie zajęła także Karolina Korwin-Piotrowska. GIS ostrzega przed bakteriami w produktach "Kiełbasa surowa Metka Bawarska" i "Polska w Folii" Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed bakteriami Listeria monocytogenes, które wykryto w partii kiełbasy wieprzowej „Kiełbasa surowa Metka Bawarska" oraz w partii produktu mięsnego "Polska w Folii”. Rakotwórcze środki w mięsie z grilla. Jak się przed tym uchronić? Długi majowy weekend to już tradycyjnie otwarcie sezonu grillowego; dietetycy przestrzegają jednak przed tradycyjną kiełbaską i karkówką, zachęcając do eksperymentowania z warzywami, owocami, a nawet tofu z grilla. Jak radzi dietetyk Anna Sadowska, warto również zwrócić uwagę na sposób, w jaki przyrządza się mięso na grillu i podpowiada, jak uchronić się przed rakotwórczymi związkami powstającymi podczas spalania tłuszczu. Święta, święta i po świętach. Szybkie pomysły na resztki z wielkanocnego stołu [PRZEPISY] Co zrobić z resztkami, które nam zostaną z wielkanocnego stołu? Kilka pomysłów na szybkie dania zdradza Sylwia Majcher, autorka książki "Gotuję, nie marnuję". Rak żywi się przetworzonym mięsem Chcesz zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka piersi? Unikaj wysoko przetworzonych dań mięsnych. Kiełbasy, szynki, boczki i pasztety powinny wypaść z naszej diety lub gościć w niej bardzo rzadko – uważa badaczka ze Stanów Zjednoczonych. Reklama następna Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej