• Dary jesieni
    Dary jesieni - to nie tylko utarty frazes. 
  • Pęczotto z grzybami
    Do wykonania dania potrzebujemy jedynie kaszy pęczak, świeżych grzybów, warzyw i ziół – niecałe pół godziny i pyszny obiad gotowy!
  • Tarta z białą kaszanką i jabłkami
    Wprawdzie biała kaszanka nie jest tak popularna jak czarna, ale równie smaczna. To wersja z dużą ilością kaszy, która świetnie smakuje na grillu, podsmażona na patelni z cebulką czy też po prostu na gorąco z wody. Jeśli nie masz pomysłu na obiad lub kolację, możesz przygotować z niej danie dla całej rodziny, np. tartę. Kruchy spód, aromatyczne nadzienie z kaszanki z dodatkiem kwaskowatych jabłek, smakuje naprawdę wyśmienicie.
  • Obieranie ziemniaków
    Sekrety ziemniaków – co kryje się tuż pod skórką? Ziemniaki, uważane przez wielu za tuczące, są źródłem cennych witamin i składników odżywczych, m.in. witaminy C, potasu czy błonnika, a dzięki zawartości wysokiej jakości białka mogą pomóc bilansować codzienną dietę.
  • Zapiekany budyń z malinami i kruszonką
    Bardzo łatwy i szybki deser to idealne rozwiązanie zarówno na niezapowiedziane wizyty, jak i gorszy dzień.
  • Bułeczki orkiszowe z rodzynkami
    Ciepłe, aromatyczne i rozpływające się w ustach drożdżówki to świetny pomysł na śniadanie, czy urozmaicenie filiżanki gorącej kawy. Przygotowując je na bazie mąki orkiszowej, możemy zmienić znaną wszystkim tradycyjną wersję bułeczek z dodatkiem sera i rodzynek, w pożywny i wartościowy posiłek.
  • Grzyby
    Zazwyczaj jadamy je okazjonalnie i unikamy ich ze strachu przed groźnymi zatruciami i z góry zakładamy, że są ciężkostrawne. Dodajemy je do potraw głównie ze względu na walory zapachowe i smakowe. Jednak mało kto wie, że grzyby mają wiele cennych właściwości.
  • Kobieta podjada cukierki
    Jesień to niekwestionowany sezon czekoladowych słodkości – dłuższe wieczory i powrót do codziennych obowiązków jak szkoła czy praca sprawiają, że sięganie po drobną przekąskę jest coraz częstsze. Jak pokazują dane agencji Nielsen, w drugiej połowie 2018 roku wartość sprzedaży batonów i wafli wzrosła o odpowiednio 7,9%  i 3,5%  w stosunku do analogicznego okresu w 2017 roku. Widząc zainteresowanie słodyczami, ETi zapytało Polaków o zwyczaje związane z ich konsumowaniem.
  • Chłopska patelnia
    Jesień to pora, kiedy pod każdą postacią w menu króluje dynia – od tradycyjnej kremowej zupy, poprzez różnego rodzaju placki, a nawet słodkie przetwory. Wzbogacając jej smak dodatkiem grzybów, cebuli i odrobiny pomidorów, uzyskamy iście jesienną propozycję, a w dodatku w postaci, szybkiego i prostego dania jednogarnkowego.
  • Jesienna zupa warzywna
    Nic nie rozgrzewa lepiej, w czasie chłodniejszych dni, niż gorąca zupa. Z dodatkiem sezonowych warzyw będzie sycącym posiłkiem dla każdego. Na warzywnych straganach bez problemu znajdziemy dorodne brokuły, kalafiory, selery i pietruszkę. A więc nie ma na co czekać: korzystaj ze smaków jesieni. Warzywa wystarczy ugotować, zmiksować i nasza zupa-krem jest właściwie gotowa. Jednak najważniejszym składnikiem jest serek kremowy, dzięki któremu danie zyskuje wyjątkową konsystencję.