kuchnia włoska PRZEPIS na carbonarę w odrobinę spolszczonej wersji Carbonara to włoskie danie złożone z makaronu, jaj, wędlin (pancetta lub guanciale), sera (pecorino romano lub parmezanu) i czarnego pieprzu. Najpopularniejszym makaronem, który wykorzystuje się do jej przygotowania, jest spaghetti. W naszej wersji włoskie wędliny zastąpimy boczkiem. Sprawdźcie i wypróbujcie przepis. Polacy wybrali swoją ulubioną kuchnię zagraniczną. Zaskoczenie? Nie ma chyba nikogo, kto przynajmniej raz w życiu nie spróbowałby pizzy, spaghetti, risotto, tortellini, ravioli czy słodkiego tiramisu. Co ciekawe, im niższy wiek, tym chętniej wybierana jest właśnie kuchnia włoska. Z raportu wynika, że największy odsetek jej zwolenników znajduje się w przedziale wiekowym 18–29 lat (40 proc.) i 30–44 lata (42 proc.). "Vegano Italiano", czyli wege w wydaniu włoskim [RECENZJA KULINARNA] Aromatyczne zioła, soczyste pomidory, czy chrupiące ciasto to kwintesencja włoskiej kuchni. Wśród tradycyjnych dań z Półwyspu Apenińskiego Rosalba Gioffre wyszukała ponad 150 wegańskich kompozycji, które nie tylko łatwo można przygotować w domu, ale też nie marnować czasu oraz nie nadwyrężyć portfela przy poszukiwaniu składników, często zupełnie egzotycznych. Reklama Oto najpopularniejsze potrawy i kuchnie świata! Włoska pizza i pasta to najpopularniejsze potrawy - wynika z sondażu przeprowadzonego przez zajmujący się rezerwacją noclegów portal hotels.com. 32 proc. ankietowanych uznało je za swoje ulubione zagraniczne dania. Najlepsza restauracja pod niebem? Oto wyniki sondażu! Wykwintny posiłek w chmurach – taka przyjemność słono kosztuje. Linie lotnicze pasażerom klasy biznes serwują starannie przygotowane potrawy. Porównano posiłki wszystkich linii lotniczych świata. Sprawdź, gdzie znajdziesz najlepszą „podniebną” restaurację! Reklama Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej