odżywienia Który szpinak najzdrowszy? Świeży, mrożony, a może baby? Szpinak jest jednym z najzdrowszych warzyw i stanowi znakomite źródło wielu witamin i minerałów. Niegdyś owiany złą sławą, teraz coraz częściej pojawia się w naszym menu pod różnymi postaciami. Jaki szpinak wybierać: mrożony, świeży czy baby? Zatrucia grzybami leśnymi – jak je rozpoznać i reagować? Wczesna jesień to czas leśnych wędrówek, spacerów i bardzo popularnego w Polsce grzybobrania. Nic dziwnego – grzyby podnoszą i uszlachetniają walory smakowe zup, sosów i świątecznych dań. To prawdziwa uczta dla podniebienia, ale w pełni bezpieczna tylko dla tych, którzy się na grzybach znają. Spożycie trujących okazów w najlepszym wypadku może się skończyć poważnymi problemami żołądkowymi, a w najgorszym – nawet śmiercią. Zamiast płatków z mlekiem pizza na śniadanie? Czy kawałek pizzy ma więcej wartości odżywczych od płatków śniadaniowych? Reklama Nie rób tego w domu! Oto śmiałek, który zjadł najostrzejsze papryczki świata Ten student z Australii postanowił sprawdzić, czy jest w stanie zjeść jedne z najostrzejszych papryczek świata: dwie Trinidad Scorpions i dwie Ghost Chilli. O ile samo zjedzenie ich nie sprawiło mu dużego problemu, to reakcja organizmu po kilkudziesięciu sekundach może być nauczką dla potencjalnych naśladowców. Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej