• Grzyby marynowane
    Wczesna jesień to czas leśnych wędrówek, spacerów i bardzo popularnego w Polsce grzybobrania. Nic dziwnego – grzyby podnoszą i uszlachetniają walory smakowe zup, sosów i świątecznych dań. To prawdziwa uczta dla podniebienia, ale w pełni bezpieczna tylko dla tych, którzy się na grzybach znają. Spożycie trujących okazów w najlepszym wypadku może się skończyć poważnymi problemami żołądkowymi, a w najgorszym – nawet śmiercią.
  • Pizza
    Czy kawałek pizzy ma więcej wartości odżywczych od płatków śniadaniowych?
  • Chilli
    Ten student z Australii postanowił sprawdzić, czy jest w stanie zjeść jedne z najostrzejszych papryczek świata: dwie Trinidad Scorpions i dwie Ghost Chilli. O ile samo zjedzenie ich nie sprawiło mu dużego problemu, to reakcja organizmu po kilkudziesięciu sekundach może być nauczką dla potencjalnych naśladowców.