odżywienie Więcej białka w diecie pomaga zdrowiej schudnąć Spożywanie większej ilości białka w trakcie stosowania diet odchudzających nie tylko pozwala uniknąć utraty masy mięśniowej, ale także sprzyja lepszym wyborom żywieniowym – informują naukowcy z Uniwersytetu Rutgersa w stanie New Jersey (USA). Kobiety w ciąży nie powinny zjadać dwukrotnie większych porcji posiłków Przyszła mama potrzebuje więcej energii w drugim i trzecim trymestrze, ale nie oznacza to, że ma zjadać dwukrotnie większe porcje posiłków – przekonuje prof. Halina Weker, redaktor naukowy bezpłatnego poradnika "Żywienie kobiet w okresie ciąży – teoria i praktyka”. Jak schudnąć bez ćwiczeń? Odpowiada dietetyk Czy sama dieta wystarczy w zrzuceniu zbędnych kilogramów? Jakub Mauricz wyjaśnił, czy można schudnąć bez ćwiczeń. Reklama Alarm! Zdrowie polskich dzieci pogarsza się najszybciej w Europie Polska zajmuje pierwsze miejsce w Europie pod względem najszybszego przyrostu liczby dzieci z nadwagą i otyłością, dyslipidemią, cukrzycą oraz nadciśnieniem tętniczym - alarmowali we wtorek na konferencji prasowej w Warszawie polscy kardiolodzy. Odżywianie sezonowe: co warto jeść, gdy zbliża się jesień? Małymi krokami zbliża się jesień, kiedy to powinniśmy przygotować swój organizm na chłodniejszy czas. Aby to zrobić, warto postawić na odżywianie sezonowe i korzystać z dobrodziejstw rodzimych warzyw i owoców. Sprawdźcie na jakie sezonowe przysmaki jest teraz najlepszy czas. Reklama Jedz je bez skrupułów! Spalają więcej kalorii, niż same zawierają Poznaj 10 produktów, które zawierają tzw. ujemne kalorie. Oznacza to, że zawierają mniej kalorii niż jest potrzebnych, do ich metabolizmu i strawienia. To cenna ściągawka dla osób na diecie odchudzającej. Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej