• Pasztet
    Kucharz i dziennikarz kulinarny Tomasz Jakubiak, gwiazda stacji "Food Network", proponuje niecodzienne wielkanocne rozwiązania. Do pasztetu z królika dodaje szpinak, a bo białego barszczu na maślance dodaje jajko sadzone i pieczony czosnek.
  • Zajęczy pasztet w grzybowym mundurku
    Chcesz zaskoczyć swoich bliskich ekstrawagancką potrawą? Skuś się na zajęczy pasztet z grzybami. Nie dość, że doskonale smakuje, to jeszcze pięknie będzie się prezentował na wielkanocnym stole. A że jest bardzo prosty w przygotowaniu, może go zrobić nawet mało wykwalifikowana pani domu.
  • Pasztet
    Może być pysznym dodatkiem do świątecznych potraw – przyrządza się go szybko, a smakuje naprawdę wyśmienicie.
  • stroje z opakowań po pasztecie / zdjecia z oficjalnego profilu firmy Drosed
    Amerykańska piosenkarka Lady Gaga udowodniła, że strój można stworzyć nawet z surowego mięsa. Jedna z polskich firm najwyraźniej poszła tym tropem, wymyślając dość absurdalny konkurs, który w zamyśle ma promować jej produkt. Co powiecie na halloweenowy kostium z opakowań po pasztecie?
  • Katarzyna Skrzynecka kilka lat temu wystąpiła w reklamie pasztetu, co na długi czas uczyniło z niej obiekt powszechnych drwin i żartów. Sama celebrytka twierdzi jednak, że absolutnie nie żałuje tego kroku.
  • Anna i Bronisław Komorowscy
    Jest wykwintna, ale niełatwa w przygotowaniu. Znawcy polskiej kuchni wymieniają ją jednak jako jeden z naszych sztandarowych przysmaków. Dziczyznę, bo o niej mowa, postanowiła przybliżyć Polakom prezydentowa Anna Komorowska. Pierwsza Dama pracuje nad książką kucharską z wykwintnymi przepisami.
  • Ranking świątecznych pyszności
    Boże Narodzenie ma swoje 12 tradycyjnych potraw. Ale są i dania, bez których nie może się obejść wielkanocne menu. Oto 10 żelaznych potraw, które - oczywiście w rozmaitych wariacjach - muszą pojawić się na stole.
  • Smakołyki z PRL-u
    Szynka Krakusa, wafelki Prince Polo, kawa Inka... Ich czar, wdzięk i dla wielu niepowtarzalny smak przetrwały aż do dziś. Starsi pamiętają je sprzed lat i wciąż cenią, młodsi odkrywają na nowo i nierzadko wpadają w zachwyt, tak jak ich rodzice. Nic więc dziwnego, że producenci nie zrezygnowali z tych rarytasów. Co najwyżej zmienili szaty graficzne opakowań, ale smak, jak zapewniają, pozostał ten sam.. .
  • Puszki dla psów lepsze od konserw dla ludzi.
    Ciężko w to uwierzyć, ale to niestety prawda. To, co znajduje się w puszkach z karmą dla psów, ma lepszą jakość i więcej mięsa i substancji odżywczych niż to co znajduje się w konserwach dla ludzi. Tak wypadło porównanie.
  • Kasia Skrzynecka
    Katarzyna Skrzynecka gra w teatrze, śpiewa, prowadzi "Taniec z gwiazdami", ale jest kojarzona - zwłaszcza przez internautów - z pewną reklamą pasztetu sprzed lat. Ta przygoda ciągnie się za nią i nie daje spokoju. Przeczytajcie, co się ostatnio popularnej Skrzynce przytrafiło.