• Walenty Kania_
    "Zawsze, gdy jeżdżę po Polsce na różnego rodzaju festiwale kulinarne, mam w swoim menu jakieś ciekawostki, jak zwierzęce penisy, czy podroby ze strusia. Wątróbka ze strusia jest bardzo fajna. Przerośnięta, z tłuszczykiem, świetnie nadaje się na grilla, a opakowana w bułę z kilkoma dodatkami, to niebo w gębie" - mówi Walenty Kania, prowadzący program "Kuchnia dla odważnych" i propagator podrobów.
  • Smażona wątróbka
    - Podrobów nie toleruję! Ileż to razy w towarzystwie padają asekuranckie zapewnienia, wzmocnione dodatkowo pełną obrzydzenia miną. A jadąc na wakacje do Azji potrafimy skusić się na lokalny przysmak. Kto nie próbował cykady albo potwora morskiego dla zakładu? Niezależnie od tego czy smakowało, lubimy się pochwalić doświadczeniem czegoś niezwykłego. A podroby? Zbyt egzotyczne? Niemodne? Nie dla zagranicznych turystów. Może więc zbyt mało o nich wiemy...?
  • Świnia w zagrodzie
    Marek Sawicki krytykuje porozumienie Francji i Rosji w sprawie zniesienia embarga na wieprzowinę. Minister rolnictwa chce wysłać w tej sprawie pismo do Komisji Europejskiej.
  • Krowa
    Wołowe podroby z Unii Europejskiej nie wjadą do Rosji. Od dziś obowiązuje embargo na te produkty, wprowadzone przez Federalną Służbę Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego. Inspektorzy Rossielhoznadzoru tłumaczą, że w unijnych podrobach zbyt często znajdowali szkodliwe substancje.