potrawa Nie daj się chorobie lokomocyjnej! O czym pamiętać? Wakacje to czas podróży. Jak sprawić, by nie była uciążliwa dla tych, którzy cierpią na chorobę lokomocyjną? Pamiętaj o tym, by zawsze siadać przodem do kierunku jazdy, a także nie pić przed wyjazdem napojów gazowanych i nie jeść ciężkostrawnych potraw. Sprawdź z jakich jeszcze rad powinieneś skorzystać, by wycieczka za miasto była tylko przyjemnością. Colin Farrell miłośnikiem polskiej kuchni. Bachleda-Curuś zdradziła, jaką potrawę lubi najbardziej Colin Farrell, hollywoodzki aktor irlandzkiego pochodzenia, jest wielbicielem polskiej kuchni. Z naszymi tradycyjnymi specjałami zapoznała go była dziewczyna, Alicja Bachleda-Curuś. Dobór win do potraw – przewodnik po gruzińskiej winnicy Wina gruzińskie cieszą się coraz większą popularnością wśród miłośników i koneserów. Niespotykane nigdzie indziej metody produkcji oraz wielowiekowa tradycja przekładają się na jego niepowtarzalny smak. Warto zatem zapoznać się z rodzajami gruzińskich win i dołączyć je do naszych ulubionych potraw. Reklama Jak kobiety odczuwają smaki? Tajemnice damskiego podniebienia... Kobiety i mężczyźni tak samo odczuwają smaki, jednak mają inne preferencje smakowe. Panie wolą potrawy łagodne i słodkie, a mężczyźni ostre i pikantne. U wielu osób z wiekiem zmieniają się jednak upodobania kulinarne, ponieważ ludzie coraz więcej podróżują, próbują nowych potraw i eksperymentują w kuchni. Tadla o Wigilii: Potrawy będą mało tradycyjne, ale pyszne Tradycyjne potrawy wigilijne, to dla wielu osób największa atrakcja świąt. Beata Tadla nie należy do tego grona, bowiem jak wyznała, nie jest miłośniczką tradycyjnej polskiej kuchni. Co zatem znajdzie się na świątecznym stole dziennikarki? Reklama Smaki Opolszczyzny. Ruszaj w kulinarną podróż. PRZEPISY Opolszczyzna to nie tylko urokliwe krajobrazy i bogata historia. Opolszczyzna nie tylko świetnie się prezentuje. Opolszczyzna również znakomicie smakuje. Zapraszamy w kulinarną podróż. Oto kilka tradycyjnych regionalnych potraw. Kuchnia Nowej Zelandii - szybkie i proste gotowanie Dania nowozelandzkiej kuchni są proste i szybkie do przygotowania, bo nie liczy się czas spędzony na pichceniu w kuchni, a ten spędzony z bliskimi podczas jedzenia. Grillowane mięso, sałatka i tort Pawłowej na deser - to typowy posiłek w Nowej Zelandii. Jak jeść smacznie i pozostać szczupłym? Radzą słynni szefowie kuchni Jak trudno jest zachować wstrzemięźliwość w jedzeniu i zgrabną sylwetkę, mając do czynienia ze smakowitymi dziełami sztuki kulinarnej? Najlepiej wiedzą o tym szefowie kuchni. Ci mądrzy wiedza jednak, jak pozostać szczupłymi. Teraz dzielą się z nami tajnikami swoich diet. Smakosze i łakomczuchy – to trzeba wiedzieć! Spleśniały pasztet? Nie marnuj jedzenia w Wielkanoc Lodówka pęka w szwach, ale wkrótce w szwach pękają też biesiadnicy. A znaczna część zawartości półmisków ląduje w śmietniku. To gastronomiczna rzeczywistość świąt. By uniknąć wyrzucania jedzenia, trzeba zacząć o tym myśleć już na etapie planowania. Oto kilka porad od Federacji Polskich Banków Żywności. Pyszny orzech do zgryzienia Solone, prażone, w czekoladowej polewie lub w miodzie, orzechy to przekąska, po którą sięgamy chętnie i często. Dietetycy podkreślają jednak, że najzdrowiej jest zajadać je bez dodatków, prosto z łupiny. Reklama następna Zgłoś błąd na stronie Drukuj Newsletter Skopiuj link Przejdź do strony głównej