• Skuteczne odchudzanie
    Można zrzucić wagę bez stosowania konkretnej diety. Wystarczy dobrze komponować codzienne menu. Ważnym jego elementem powinny być produkty obfitujące w wodę. Zobacz.
  • Cynamon
    Cynamon to powszechnie stosowana przyprawa. Ma wiele pozytywnych właściwości.
  • Cynamon
    Można jeść i chudnąć? Oczywiście! Pod warunkiem że sięgniesz po produkty, które pomagają uporać się ze skutkami diety o wysokiej zawartości tłuszczu. Jednym z nich jest cynamon.
  • Gotowanie
    Równowaga pomiędzy ilością energii dostarczanej organizmowi a zużywanej przez niego gwarantuje prawidłowy przebieg wszystkich procesów życiowych. Bilans dodatni prowadzi do nadwagi i otyłości. Nadmiar kalorii odkłada się bowiem w postaci tkanki tłuszczowej. Z kolei bilans ujemny powoduje, że organizm czerpie energię z tkanek. Skutkuje to redukcją masy ciała, a także pogorszeniem samopoczucia oraz spadkiem sprawności fizycznej i intelektualnej.
  • Aby odchudzanie było skuteczne
    Bezskutecznie zrzucasz wagę? Wydaje ci się, że masz dobrą dietę, ale w twoim organizmie szwankuje przemiana materii? Czas coś z tym zrobić! Oto produkty, które sprawią, że twój metabolizm nabierze zawrotnego tempa...
  • Muesli z jagodami
    O tym, że błonnik pozytywnie wpływa na nasz organizm, wiele się mówi i pisze. Najczęściej słyszymy, że sprzyja lepszemu trawieniu, przedłuża uczucie sytości i pomaga w odchudzaniu, a nawet przeciwdziała wielu chorobom. Choć nie zawiera żadnych substancji odżywczych, to nie powinno zabraknąć go w diecie. Sprawdzamy, ile powinniśmy go więc jeść i czy można go „przedawkować”.
  • Przyprawy
    W diecie ważne jest nie tylko to, jakie produkty jemy, lecz także to czym je przyprawiamy. Niektóre przyprawy ułatwiają trawienie i przyspieszają przemianę materii. Wśród nich jest chili, która w tym roku ma królować w kuchni na całym świecie. Wyszczuplić sylwetkę pomogą także: anyż, imbir, bazylia, kminek czy cynamon.
  • Kobieta z kwiatem
    Kwiaty na talerzu? W dodatku nie w roli dekoracji, a w funkcji głównego dania? Takie przysmaki to nowy kulinarny hit. Takie potrawy są smaczne, bogate w wartości odżywcze i posiadają niezwykłe właściwości – na przykład antystresowe. Które kwiaty są jadalne i świetnie sprawdzą się w roli pysznej potrawy? I w ogóle – z czym to się je?
  • Dlaczego warto jeść otręby?
    Pszeniczne, żytnie, orkiszowe czy też owsiane. Otręby warto dodawać do muesli, sałatek, sosów, a nawet zup. Dlaczego?